Achterkast bar

Resultaat 1–30 van de 37 resultaten wordt getoond

Achterkast of achterbar kopen?

Bij Nostalgie Palast hebben we een enorm groot assortiment met achterkasten (ook wel achterbars genoemd). Een complete bar heeft een voorbar en een achterkast. Maar het kan zijn dat u al een voorbar heeft en enkel op zoek bent naar de achterwand. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben namelijk in onze opslag honderden bars die wij direct uit voorraad kunnen leveren. In onze grote winkel en showroom, wel 8000 vierkante meter overdekt én buiten winkelen, vindt u deze bars in een reeds mooie opgezette opstelling. Zo kunt u zien hoe de bar achterkast eruit ziet met een voorbar erbij, geheel gestyled met flessen, verlichting en barkrukken.

Achterkast in verschillende stijlen

Uiteraard is geen enkele bar hetzelfde. Dat geldt dan natuurlijk ook voor de achterwand van de bar. Bij Nostalgie Palast hebben we verschillende populaire stijlen staan. Dit zijn:

  • Empire bars
  • Engelse bars
  • Queen bars
  • Huisbars

Elke van deze stijlen heeft heel herkenbare elementen wat voor een unieke look en feel zorgt. Zo hebben Empire Bars vaak een kenmerkende ‘kroon’ aan de de bovenkant van de achterbar. De lijnen van de voorbaar zijn vaak strak en puntig. Een Engelse achterbar is te herkennen aan de spijlen die van boven naar onderen lopen. Een Empire Bar heeft deze spijlen ook, echter zitten de spijlen van de Empire bar ‘vast’ aan de achterkant van de bar en staan de spijlen van een Engelse bar los van de achterwand. Queen bars zijn de meest ‘prestigieuze’ bars die er zijn. Deze imposante bars onderscheiden zich in de enorme omvang. Zo hebben wij bars die wel zes meter breed zijn. Deze achterbars hebben, net als de Empire Bars, ook een kroontje aan de bovenkant, echter zijn dit kroontjes met meer versiering, bijvoorbeeld rond. Voor wie geen achterkast van zes meter breed kwijt kan, vooral vanwege de enorm grote omvang, kan zich te goed doen aan een leuke huisbar. De huisbar wordt ook regelmatig een luifelbar genoemd. Dit komt, uiteraard, door de luifel die de voorbar aan de achterbar verbindt. Hierdoor is het niet mogelijk om een losse voorbar of achterbar te vinden als je de categorie Huisbars aanklikt. Toch is het aan te raden om eens een kijkje te nemen bij deze bars. Deze past namelijk al in de kleinste ruimte. De meest smalle bar die wij op het moment van schrijven aanbieden is slechts. 1 meter 70 breed, korter dan een deur dus! Dit maakt de bar uitermate geschikt om bijvoorbeeld in de schuur, kelder of mancave te zetten.

Englische Bar Rückwandbuffet Teakholz 2,30 m

Functie van een achterbar

De functie van een achterwand bar is eigenlijk heel praktisch: meer opslagruimte voor je flessen, glazen, rietjes, stampertjes of verse citroenen. De achterwand van de bar biedt verscheidenen plankjes, kastjes en lades. Hierdoor kan je op bovenste plank bijvoorbeeld een aantal flessen neerzetten. Deze zullen dan goed zichtbaar zijn voor de gasten waardoor ze direct een goed beeld krijgen van het beschikbare assortiment. Met de juiste verlichting (niet standaard inbegrepen in onze bars) vallen deze nog meer op! Op een plank lager kun je alle ‘speciale’ glazen zetten. Zet alle glazen die je vaak gebruikt, zoals bier of wijnglazen, op de bar zodat je er snel bij kunt. Zet bijvoorbeeld cocktailglazen, moscow mule bekers of champagneglazen in de achterwand van de bar. Dit staat niet alleen mooi, maar geeft ook een indicatie van welke drankjes er nog meer te verkrijgen zijn. De ruimte op de ‘kast’ is uitermate geschikt om snel bij te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan muntjes, rietjes of andere benodigdheden waar je snel bij moet kunnen. De achterwand van de bar is vaak voorzien van een spiegel. Deze spiegel geeft het geheel een open uiterlijk. Door de spiegel lijkt tevens de ruimte groter en zal de kast niet zo ‘donker’ wegvallen.