Tiffany lampen

Toont alle 21 resultaten

Wat zijn Tiffany Lampen

Tiffany lampen kenmerken zich door het gebruik van gekleurd glas in de kap. Door middel van verschillende vormen, kleuren en groottes worden er patronen zichtbaar in de lampenkap. Dit kunnen dieren, landschappen of abstracte vormen zijn. Wanneer de Tiffany lamp aan wordt gezet ontstaat er een speels patroon op de muren door het licht wat door de kap heen schijnt.

De naam Tiffany Lamp komt voort uit de naam van de uitvinder van de lamp: Louis Comfort Tiffany. In het begin van de 20e eeuw is deze glaskunstenaar aan de slag gegaan om verschillende lampen te ontwerpen. Door zijn jarenlange ervaring kon Tiffany iets voor elkaar krijgen wat veel anderen niet is gelukt: twee specifieke typen glas met elkaar combineren om een interessant geheel te laten vormen. Door hier patent op aan te vragen werd het bekende ‘Favrile glas’ geboren. De naam Tiffany kan een belletje doen rinkelen. Dat kan heel goed kloppen: Louis was de zoon van de Charles Lewis Tiffany, de oprichter van het alom bekende Tiffany & Co. Louis was in dienst van zijn vader als ontwerpdirecteur.

Originele Tiffany lampen onderscheiden zich in twee verschillende vormen, te weten de kegelvorm en de ronde bolvorm. Naast dat er een onderscheid bestaat in de vorm van de lamp, zijn er ook duidelijke verschillen te zien in het ontwerp van de lamp. Zo zijn er lampen te onderscheiden met geometrische vormen, als driehoeken, vierkantjes en ovalen. Daarnaast werd een een speciale afdeling opgezet, genaamd de Flowers group. Deze afdeling specialiseert zich in meer organische en natuurlijke designs. Enkele bekende ontwerpen zijn:

  • Bloemen
  • Libelles
  • Spinnen met een spinnenweb
  • Vlinders
  • Pauwenveren

U vindt in ons assortiment twee verschillende soorten Tiffanylampen. De traditionele lampen is de tiffany tafellamp. Deze kleine lampjes werden doorgaans gebruikt op een rondje tafel om de tafel, eventueel het tafelkleed, een mooi geheel te maken. Naast de tiffany tafellamp vindt u ook tiffany hanglampen in ons assortiment. Deze lampen worden vaak gebruikt in een horeca setting. Denk dan aan een plafondlamp boven de bar of een tiffany hanglamp boven een biljart.

Hoe worden Tiffany lampen gemaakt?

Het produceren van een Tiffany Lamp is zeer arbeidsintensief. Dit komt door verschillende factoren. De eerste factor is dat elk stukje gekleurd glas met de hand is geproduceerd. Deze worden elk met de hand in de gewenste vorm gesneden. Hierna worden alle stukjes in een mal gelegd. Deze mal heeft de vorm van de uiteindelijke lampenkap. Het gekleurde glas wordt met verschillende stukken gevouwen koper aan elkaar gemaakt. Dit zorgt voor een stevige constructie. Wanneer alle stukken aan elkaar zijn gemaakt met de stukjes koper, worden de randen gesoldeerd. Dit zorgt ervoor dat het één geheel blijft.

Zijn jullie Tiffany lampen origineel?

Originele Tiffany lampen zijn erg kostbaar. Dit komt niet alleen doordat deze in beperkte oplage zijn geproduceerd, maar ook doordat het proces van produceren erg arbeidsintensief is. Deze combinatie maakt dat de originele Tiffany Lampen erg prijzig kunnen zijn. Er zijn lampen onder de spreekwoordelijke hamer gegaan die tot wel een miljoen dollar hebben opgebracht. De Tiffany Lampen in ons assortiment zijn hoogwaardige kwaliteit reproducties.

 

Naast Tiffany Lampen een veel uitgebreider assortiment

Bij Nostalgiepalast vindt u een veel uitgebreider assortiment dan enkel Tiffany Lampen. Onze winkel heeft 8000 vierkante meter aan een grote verscheidenheid meubels. Een kleine opsomming van wat u allemaal in onze winkel aan kunt treffen:

Onze winkel en showroom zijn 7 dagen in de week geopend. U vindt ons net 1 kilometer over de Duitse grens bij Denekamp, eenvoudig te bereiken via de A1. Wist u dat u in onze winkel korting krijgt op onze artikelen wanneer u deze zelf meeneemt? Vraag een van onze (Nederlands sprekende) verkoopmedewerkers naar de mogelijkheden.