Jugendstil meubels

Resultaat 1–30 van de 135 resultaten wordt getoond

Groot assortiment Jugendstil Meubels

U vindt in ons assortiment een grote collectie Jugendstil meubels. Al onze antieke meubels worden gekenmerkt door een specifieke periode waarin deze gebouwd zijn. Afhankelijk van deze periode zullen zij verschillend zijn in vormen, details en afwerking. Op deze pagina vindt u onze collectie jugendstil meubels, maar we hebben ook een onderverdeling gemaakt van enkele andere stijlen die wij aanbieden:

Wat is Jugendstil?

De Jugendstil periode vond plaats van 1895 tot 1910, een relatief korte periode dus. Jugendstil was voornamelijk populair in Duitsland, dit komt omdat het ook de oorsprong vindt in Duitsland. Het was de Duitse tegenhanger van Art Nouveau. Het was een reactie op de historisme en neo-classicisme beweging die zich bevond in de officiële kunst en architectuur academiën. De naam leent zich aan het Duitse magazine Jugend, wat jeugd betekent. In de Jugendstil zijn veel abstracte vormen te vinden, maar de stijl kenmerkt zich voornamelijk door bloemenpatronen in bijvoorbeeld kunst en architectuur.

Wat zijn Jugendstil meubels?

De fleurige en sierlijke patronen en vormen zijn ook terug te vinden in de meubels. Wanneer u bijvoorbeeld kijkt naar armleuningen van stoelen zult u zien dat hier diezelfde sierlijke kenmerken in terugkomen. Ook in onze Jugendstil kasten vindt u in de details terug in bijvoorbeeld de pootjes of aan de bovenkant van de kast.

Het zal u hoogstwaarschijnlijk opgevallen zijn dat er binnen de stijl van de Jugendstil meubels nog veel verschil is. Deze verschillen uitten zich vooral hoe strak kasten zijn vormgegeven. Dit komt doordat de Jugendstil voor zowel vermogende als minder vermogende mensen geproduceerd wordt. De kasten die de middenstand in de woning had staan zijn doorgaans niet voorzien van sierlijke details. Daarnaast zit er duidelijk een kleurverschil tussen de kasten. Het was namelijk een stuk minder kostbaar om een kast enkel in de was te zetten. Hierdoor behouden bijvoorbeeld kasten hun natuurlijke grenenhouten kleur.
De meubels in het hogere segment zullen een donkere kleur hebben. Deze zijn professioneel in de lak gezet. Wanneer het echt hoge segment wordt bereikt zult u de term politoer tegenkomen. Echter is dit niet gebruikelijk bij jugendstil meubels, dit zult u eerder aantreffen bij barok meubels of bij biedermeier meubels.

Soorten Jugendstil meubels

We hebben in ons assortiment een grote. verscheidenheid aan meubels, accessoires in Jugendstil. Een greep uit de artikelen die u vindt in onze online winkel en in onze 8000m2 grote winkel:

  • Vitrines
  • Buffetkasten
  • Klokken
  • Ramen
  • Hekwerken
  • Speeldozen
  • Kluizen
  • Kassa’s

Zijn jullie Jugendstil meubels gerestaureerd?

Alle meubels die bij ons binnenkomen, dus ook de Jugendstil meubels, worden één voor één gecontroleerd door onze professionele houtbewerkers en restaurateurs. We zullen nooit zomaar ongecontroleerde meubels in onze winkel zetten. We hebben jarenlange ervaring in het restaureren, repareren, in de was zetten en lakken van antieke meubels. Onze professionele werknemers zorgen er daarom voor dat de meubels bij binnenkomst al gecontroleerd worden.

Hoe transporteren we uw aankoop?

Wanneer u een van onze antieke meubelen aanschaft zal deze nogmaals gecontroleerd worden zodat we zeker weten dat deze in goede staat getransporteerd wordt. Wij rijden met eigen vrachtwagens die professioneel worden ingepakt. Onze meubels zullen voor transport worden ingepakt in folie waardoor deze beschermd zijn tijdens het vervoer. Dat betekent dat wij in het gehele proces van aankoop, verkoop en transport controlemomenten uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat wij kwaliteit en onbeschadigde artikelen kunnen bezorgen. Onze chauffeurs rijden door heel Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Wist u dat transport gratis is op de meerderheid van onze meubels? We verzamelen alle bestellingen die in hetzelfde gebied zijn gedaan, waardoor we effectief kunnen rijden. Uw Jugendstil meubels worden binnen 14 dagen bij u geleverd.