Commodes & sideboards

Resultaat 1–30 van de 190 resultaten wordt getoond

Antieke commodes kopen?

Als u op zoek bent naar een antieke commode dan bent u bij Nostalgiepalast aan het juiste adres. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring in het opkopen van unieke antieke artikelen, waaronder antieke commodes. Elke week gaan wij op zoek naar de meest gevraagde of juist meest unieke antieke commodes. Eenmaal aangekocht lopen onze professionele restaurateurs de commode geheel na. Het komt namelijk voor dat antieke meubels door de tijd heen nog steeds ‘werken’, hout is immers een natuurlijk product. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld scheuren in het hout. Dit vormt geen probleem, omdat we het zonder zichtbare aanpassingen kunnen oplossen en wegwerken. Daarnaast is het mogelijk dat er houtworm is genesteld in de meubels, dat is erg veelvoorkomend, maar ook hiervoor geldt: dit is geen probleem. Onze meubels verlaten niet onze werkplaats zonder dat wij zeker zijn dat deze vrij zijn van houtworm.

Verschillende soorten antieke commodes

In ons assortiment vindt u verschillende soorten antieke commodes. Zo bestaat er een verscheidenheid aan stijlen waarin deze antieke kasten beschikbaar zijn. De meest voorkomende stijlen hebben we op een rijtje gezet:

Enkele van deze stijlen zijn van Duitse afkomst. Wij halen namelijk veel van onze antieke kasten, en dus ook onze commodes, uit Duitsland. Veel mensen hebben nog prachtstukken thuis staan die wij graag een tweede leven schenken. De stijlen Biedermeier en Gründerzeit zijn erg kenmerkende Duitse meubelstijlen en u zult deze stijl ook terugvinden in bijvoorbeeld buffetkasten en kledingkasten. Waar Empire veelal luxe uitstraalt met onder andere metalen goudkleurige handgrepen, zullen Biedermeier en Gründerzeit soberder zijn. Dit zorgt ervoor dat de stijl bij veel mensen zullen aanslaan en bij veel verschillende interieurs passen.

Is elke commode antiek?

De commodes die u op deze pagina vindt zijn allen antiek. Dat betekent dat ze minstens 100 jaar oud zijn. Deze tijdsbepaling doen wij onder andere aan de hand van details als afrondingen en de manier waarom de meubels zijn afgewerkt.

Antieke commodes in onze winkel

De commodes die u op deze pagina vindt zijn allemaal te vinden in onze winkel. We hebben 8000 vierkante meter aan antieke meubels, nieuwe meubelen maar ook een groot aanbod voor de inrichting van uw bar of winkel. U kunt dus gerust een halve dag uittrekken om rond te snuffelen tussen ons uitgebreide assortiment. De winkel, die beschikt over zowel een binnen- als buitengedeelte is 7 dagen in de week geopend. We bevinden ons op ongeveer 1 kilometer van de Nederlandse grens, bij Denekamp in Overijssel. Maar laat u dit niet afschrikken, we spreken namelijk gewoon Nederlands. Wist u dat u korting krijgt op onze online prijzen als u iets koopt in onze winkel? Dit voordeel kan oplopen tot wel 30%, het loont dus zeker om eens langs te komen. Kiest u er toch voor om online te bestellen? Dat is geen probleem, u kunt uiteraard eenvoudig en veilig online bestellen. Het grootste voordeel van online bestellen is dat wij uw bestelling binnen 14 werkdagen gratis bij u afleveren.

Veelgestelde vragen

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen voor mijn antieke commode?

We hebben antieke commodes in de volgende houtsoorten:

  • Grenen
  • Eiken
  • Notenhout
  • Mahonie
  • Kersenhout

Hoe kan je een antieke commode het beste schoonmaken en onderhouden?

Kasten dienen schoongemaakt te worden met niet-bijtende stoffen. Bij normaal gebruik zullen de kasten zonder onderhoud jarenlang meegaan.

Kan ik jullie antieke commodes in een showroom komen bekijken?

In onze winkel en showroom staan al onze commodes opgesteld. We zijn 7 dagen in de week geopend.

Wat rekenen jullie voor de verzending van een antieke commode?

Wanneer u een commode bestelt op onze website dan rekenen wij hier geen verzendkosten voor als u in Nederland of Duitsland woont.