Antieke bureaumeubels

Resultaat 1–30 van de 127 resultaten wordt getoond

Antieke bureaus

Bent u op zoek naar een antiek bureau? Bij Nostalgie Palast hebben we een grote voorraad antieke bureaus in allerlei soorten en maten. Ons assortiment is hierboven te vinden.

Stijlen van antieke bureaus

De antieke bureaus die wij momenteel op voorraad hebben, verschillen allemaal in stijl. Dit zijn de volgende welbekende stijlen:

 • Gründerzeit
 • Biedermeier
 • Jugendstil
 • Barok
 • Louis Philippe

We hanteren verschillende termen voor onze bureaus, zoals secretaire of schrijftafel. Deze naam komt voort uit het model en gebruikswijze van de bureaus. Doordat veel van onze bureaus in de bovenstaande stijlen in combinatie met een verscheidenheid aan bouwjaren voorkomen, zijn ze daadwerkelijk antiek te noemen. De bouwjaren variëren van 1750 tot 1920. Dit zorgt voor een afwisseling in groottes, vormen en kleuren, waardoor de liefhebber altijd een uniek bureau gaat vinden.

Houtsoorten van de antieke bureaus

Er zijn enkele verschillende houtsoorten te onderscheiden wanneer we kijken naar onze huidige voorraad, te weten:

 • Grenenhout
 • Vurenhout
 • Mahoniehout
 • Kersenhout
 • Eikenhout
 • Palisanderhout
 • Walnoothout

De bureaus verschillen in behandeling. Zo zijn enkele gewaxt en anderen ongewaxt. Door een fineerlaag krijgen de antieke bureaus een unieke look en feel.

Uw antieke bureau wordt gratis afgeleverd

Bij Nostalgie Palast geloven we in service. Daarom bieden wij een gratis leverservice wanneer u een bureau bestelt in onze webshop. Onze chauffeurs verpakken het antieke bureau met de grootste zorg en zullen zorgen voor een schadevrije en spoedige bezorging. Wilt u zelf het bureau ophalen? Dan kan dat ook en krijgt u, in overleg, een korting omdat de bureaus niet bezorgd hoeven te worden door onze chauffeurs. Vraag ernaar bij een van onze specialisten.

Nog veel meer dan antieke bureaus

Wist u dat Nostalgiepalast in Nordhorn wel 8000 vierkante meter winkel heeft? U vindt een uitgebreid assortiment aan meubels en accessoires, maar ook bijvoorbeeld winkelinrichting en een groot assortiment bars. Neem daarom ook eens een kijkje in de volgende categorieën:

Liever alles in de winkel komen bekijken? Dat kan 7 dagen in de week in Nordhorn, 1km over de grens met Duitsland. Ondanks dat we in Nederland zitten, hebben we Nederlandssprekend personeel om u te kunnen helpen met al uw vragen. Kunt u een antiek bureau wat u op onze website heeft gezien niet terug vinden in onze winkel? Vraag dan een van onze medewerkers om u de weg te wijzen. Het kan namelijk zijn dat deze in onze opslag staat. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat u niet voor verassingen komt te staan en dat we uw antieke bureau op kunnen halen. We kunnen ook nieuwe meubels op maat voor u maken, denk bijvoorbeeld aan een bar op maat. We zijn namelijk al jarenlang gespecialiseerd in het verkopen en vervaardigen van barmeubels. Een complete barinrichting met bars, barkrukken, statafels en verlichting. Ook al deze meubels vindt u in onze winkel en showroom.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van een antiek bureau?

Een antiek bureau kenmerkt zich door minimaal 100 jaar oud te zijn en dient te functioneren als een bureau, dus dient onder andere een werkblad te hebben.

Hoe kan ik een antiek bureau het beste schoonmaken & onderhouden?

Onze antieke bureau’s worden voor ze in de verkoop gaan uitvoerig gecontroleerd door onze professionele restaurateurs waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben. Schoonmaken dient te gebeuren zonder bijtende stoffen.

Rekenen jullie verzendkosten voor de levering van een antiek bureau?

Wanneer u een antiek bureau op onze website bestelt dan rekenen wij in Nederland en Duitsland (uitgezonderd eilanden) geen verzendkosten!

Is het mogelijk om het antieke bureau te komen bekijken?

Ja, het is mogelijk om de antieke bureaus te komen bekijken in onze 8000 vierkante meter grote winkel en showroom, 1 kilometer over de grens van Duitsland.