Antieke tafels

Toont alle 13 resultaten

Antieke tafels van Nostalgiepalast

U vindt bij Nostalgiepalast een prachtig aanbod antieke tafels. Dit aanbod antieke tafels is met de hand samengesteld door onze ervaren inkopers. Al meer dan 30 jaar handelen wij in antiek en weten zo de topstukken te onderscheiden en in te kopen.

Antieke tafels in allerlei verschillende stijlen

In ons assortiment vindt u antieke tafels in allerlei verschillende soorten, maten en stijlen. Een stijl die het meest in het oog springt zijn de barokmeubelen. Barok staat bekend om de weelderige en organisch vormgegeven houtsnijwerken. Dat is ook in de meubels in ons assortiment terug te zien. De gouden randen en poten en met een marmeren blad springen direct in het oog. Het bijzondere aan deze tafels is dat het reproducties zijn maar tegelijkertijd ook antiek. Eind 1800 werden barok meubels opnieuw geproduceerd, waardoor u deze stijl veel terug vindt in antieke meubel secties.

Antieke ronde tafels of toch een vierkante

Antieke ronde tafels waren destijds een ware luxeproduct. Dit komt doordat een antieke ronde tafel veel specialistische werk vereist ten opzichte van een vierkante tafel. De vorm moest exact kloppend zijn (om te voorkomen dat het bijvoorbeeld een ei of ovaalvorm kreeg). Hierdoor werden ronde tafels gezien als extra luxe, dit uitte zich in dat de prijs hoger kwam te liggen voor ronde tafels dan voor vierkante tafels.  De antieke ronde tafels komen in verschillende soorten materialen. In ons assortiment treft u deze namelijk aan in een variant waarbij het blad is gemaakt van marmer en in een variant die is gemaakt van hout. De luxe marmeren variant is zelfs ingelegd met een andere kleur marmer. Hierdoor ontstaat er een mooi contrast en straalt dit extra luxe uit. Bij de antieke ronde tafels zult u tevens verschillende soorten tafelpoten vinden, van rechte pootjes tot sierlijke pootjes in barokstijl. Sommige tafeltjes zijn uitgerust met een enkele poot in het midden, andere meer traditioneel met een pootje op elke hoek. In ons assortiment zijn tevens veel Gründerzeit en Biedermeier meubels te vinden. Dit is een Duitse stijl die in veel huishoudens terug te vinden was en ís. De handel in onder andere deze antieke tafels zijn nog levend en worden in grote getallen nog goed onderhouden en gerestaureerd. Dat betekent dat deze meubelen er nog erg goed uit zien en bij een goede restauratie nog vele jaar mee kunnen gaan.

Gerestaureerde antieke tafels

Dat een tafel antiek is, betekent natuurlijk dat deze minimaal 100 jaar oud moet zijn. Doordat deze meubels al zo oud zijn, kunnen ze door de tijd heen wat gebreken vertonen. Daarom hebben een interne werkplaats met professionele restaurateurs met jarenlange ervaring opgezet. Wanneer wij een antieke meubelstuk aankopen, zoals een antieke tafel, gaat deze als eerste langs onze werkplaats. De gebreken kunnen bijvoorbeeld zijn dat door uitdroging de tafel hier en daar wat scheuren vertoont. Ook is het veel voorkomend bij antieke meubelen dat er houtworm is gaan nastelen in het hout. Dit zijn euvels waar wij uiteraard op voorbereid zijn. Onze restaurateurs inspecteren de meubels eerst grondig waarna deze aangepakt zullen worden. Hierna zullen ze eventueel opnieuw in de lak of was worden gezet en kan onze fotograaf aan de slag om de antieke tafel op de foto te zetten.

Bekijk de antieke tafels in onze winkel en showroom

In Nordhorn, net 1 kilometer over de Duitse grens vindt u onze 8000 vierkante meter grote winkel. In deze winkel en showroom vindt u naast antieke tafels ook onder meer:

Ook voor de zakelijke klant kunnen wij u van dienst zijn. Zo is het mogelijk om uw volledige barinrichting door ons te laten verzorgen. Onze houtbewerkingen kunnen bijvoorbeeld een bar op maat maken, hebben wij een groot assortiment barkrukken en produceren wij lambrisering op maat. Naast een barinrichting hebben wij ook winkelinrichtingen verzorgd. Wat dacht u van een winkelkast of toonbank op maat?

Veel gestelde vragen

Een antieke tafel schoonmaken & onderhouden, hoe doe je dat?

Neem een antieke tafel enkel af met een licht vochtig doekje. Gebruik geen chemische middeltjes, deze kunnen namelijk de lak- of waslaag beschadigen.

Is het mogelijk om de antieke tafel te bekijken in een showroom?

Dat is mogelijk. De antieke tafels die u online vindt, hebben wij ook staan in onze 8000 vierkante meter grote winkel, net 1 kilometer over de Duitse grens.

Wat zijn de verzendkosten voor de verzending van een antieke tafel?

Wanneer via onze website een bestelling plaatst, dan rekenen wij geen verzendkosten op uw antieke tafel. Uw tafel wordt gratis bij u thuisbezorgd.

Ik wil een antieke tafel aanschaffen. Uit welke houtsoorten kan ik kiezen?

Er zijn antieke tafels te verkrijgen in de volgende houtsoorten:

  • Notenhout
  • Essenhout
  • Mahonie
  • Eikenhout
  • Grenen
  • Kersenhout