Antieke kasten

Resultaat 1–30 van de 200 resultaten wordt getoond

Grote collectie antieke kasten

Bij Nostalgie Palast vindt u een enorm breed assortiment antieke kasten in een grote verscheidenheid in stijlen. Onze inkopers hebben oog voor unieke, in goede staat verkerende kasten waardoor wij altijd een passend aanbod kunnen bieden. U vindt alle antieke kasten bij ons in de winkel en hier online.

Soorten antieke kasten

Geen enkele kast is hetzelfde. Niets is minder waar als het aankomt op antieke kasten. Deze kasten zijn namelijk destijds met de hand vervaardigd, waardoor elke kledingkast, garderobekast of servieskast uniek is. De unieke elementen geven elke kast een eigen look en feel.

Behandeling en restauratie van onze antieke kasten

De antieke kasten die u wereldwijd nog in vele huizen vindt hebben allen de tand des tijds doorstaan. Bij goed onderhoud en een droge omgeving kan een kast namelijk heel lang mee gaan. De grootste vijand van antieke houten meubelen zijn voornamelijk houtwormen, boktorren en vocht. Wij zorgen ervoor dat er door middel van een speciale behandeling dit ongedierte niet meer aanwezig is in het hout waardoor het hout ook niet verder beschadigd kan worden. Daarnaast kan het zijn dan de houten meubels een patina hebben ontwikkeld door bijvoorbeeld in de buurt van een kachel te hebben gestaan of doordat er gerookt is in de woning. Wellicht is de kast voorzien van een verflaag die u niet aanspreekt.

U vindt in ons assortiment veel kasten die hun natuurlijke kleur hebben. Sommige kasten hebben deze kleur behouden, anderen worden geloogd waardoor ze de oorspronkelijke kleur weer terug hebben gekregen.

Stijlen van de antieke kasten

U vindt in ons assortiment verschillende bekende stijlen. We hebben deze stijlen voor u opgesomd en een kleine duiding aangegeven van de verschillende stijlen

 • Gründerzeit
  De kasten in Gründerzeitstijl komen uit een tijd van economische voortvarendheid. Mede door de industrialisering en de treinbouw gingen er grote groepen mensen er financieel gezien op vooruit. Hierdoor kregen zij meer financiële vrijheden. In de periode werd er onder andere aan het interieur meer geld besteed. De antieke kasten in Gründerzeit stijl zijn daarom vaak voorzien van een mooie lak en extra details
 • Jugendstil
  Onze kastenselectie in Jugendstil stijl kenmerkt zich door strakke en wat sombere vormen. Dit staat eigenlijk in contrast met wat Jugendstil uit wilde stralen: meubels dienden onderdeel van de kunstwerken in het huis te zijn. Bijzondere vormen, echte eye catchers
 • Biedermeier
  Biedermeier kasten zijn doorgaans wat oudere kasten. De stijl was namelijk populair in de tijd van 1815 tot 1848. Deze kasten zijn in tegenstelling tot de Jugendstil selectie voorzien van meer versiering en kleur. Mooie politoer en sierlijke vormen en details.

Antieke kasten gratis geleverd

Wist u dat we bij Nostalgie Palast uw bestelling gratis leveren? Hierdoor bent u er zeker van dat de kast op de juiste manier wordt verzonden. We zullen uw kast eerst controleren op eventuele gebreken en deze zonodig verhelpen. De kast zal dan worden ingepakt in folie om eventuele beschadigingen tijdens het vervoer te voorkomen. Wij hebben eigen vrachtwagens met chauffeurs die bekend zijn met het omgaan van antieke kasten. Zij zullen de antieke kast uit de vrachtwagen laden. Dan kunt de kast controleren of deze volledig en zonder beschadigingen is aangekomen.

Als u vragen heeft over uw bestelling of over ons assortiment kunt u altijd contact met ons opnemen. Bent u er niet helemaal zeker van of de kast die u op de foto’s ziet geschikt is voor uw woning? Bezoek dan eens onze 8000m2 grote winkel. Daar staan al onze kasten opgesteld zodat u op het eerste oog direct een goede indruk krijgt van de meubels.

Heeft u vragen? Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring met alle wat met antiek te maken heeft.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van een antieke kledingkast?

Een antieke kast is niet in 1 zin te omschrijven. Elke kast is uniek, maar 1 ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn allemaal meer dan 100 jaar oud.

Uit welke stijlen kan ik kiezen voor mijn antieke kledingkast?

Er zijn antieke kasten verkrijgbaar in de volgende stijlen:

 • Barokstijl
 • Jugendstil
 • Biedermeier
 • Gründerzeit
 • Neobarok
 • Empire
 • Louis
 • Philippe
 • Classisme

Moet ik de antieke kledingkast op een speciale manier onderhouden?

Onze antieke kasten worden in onze werkplaats, wanneer dit nodig is, voorzien van een nieuwe lak-, was- of verflaag. Hierdoor behoeven de kasten geen onderhoud.

Een antieke kledingkast is erg groot, betaal ik veel verzendkosten hierdoor

Nee, u betaalt zelfs géén verzendkosten bij Nostalgiepalast. Onze eigen chauffeurs en vrachtwagens zorgen ervoor dat uw kast veilig en zonder beschadigingen bij u aankomt.

Is het mogelijk om een antieke kledingkast op maat te laten maken?

Nee, we veranderen zo min mogelijk aan onze kasten. Het is wel mogelijk om extra planken of een kledingstang in te laten bouwen.

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen voor mijn antieke kledingkast?

De kledingkasten komen in de volgende houtsoorten:

 • Mahonie
 • Grenen
 • Eiken
 • Notenhout