Klepbanken

Resultaat 1–30 van de 51 resultaten wordt getoond

Klepbank kopen?

Bij Nostalgie Palast in Nordhorn hebben we een ontzettend groot assortiment klepbanken. Deze klepbanken kunnen wij direct uit voorraad leveren. We hebben namelijk in onze winkel al tientallen banken voor u klaar staan om te bezichtigen, te voelen en uiteraard om uit te proberen. Ziet u een klepbank staan maar wilt u deze een slag groter of wellicht een slager kleiner? In ons magazijn hebben wij honderden verschillende breedtes, soorten en kleuren voor u klaarstaan. De kans is dus heel groot dat wij exact de klepbank hebben waar u naar op zoek bent. Heeft u de juiste breedte gevonden maar heeft u liever de bank in een andere gewenste kleur? Ook dat is mogelijk! We hebben namelijk een eigen werkplaats direct naast onze winkel. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het restaureren, lakken en schilderen van onder andere (antieke) kasten, tafels, stoelen en uiteraard ook klepbanken. Bent u in de winkel? Vraag dan aan een van onze verkoopmedewerkers welke mogelijkheden er zijn. Heeft u al een RAL-kleur in gedachten? Geef dan deze aan ons door, dan zullen wij de klepbank voor u in uw gewenste kleur gaan schilderen of spuiten. Ons online assortiment reflecteert nog niet onze gehele collectie. Dagelijks voegen wij nieuwe producten toe aan onze website en winkelcollectie. Ziet u nog niet de perfecte klepbank? Vraag dan aan van onze medewerkers naar de mogelijkheden, de kans is namelijk groot dat wij de klepbank wel achter hebben staan of dat wij deze nog binnen krijgen.

Klepbanken in verschillende houtsoorten

Zoals u mogelijk al heeft opgemerkt door ons online assortiment te bekijken zijn er veel verschillende soorten, maten en kleuren klepbanken te verkrijgen. Wat tevens opvallend is, is dat de prijzen tussen alle banken sterk verschilt. Nu bent u wellicht benieuwd naar de oorzaak achter deze prijsverschillen. Niet alleen de maat speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de houtsoort waaruit de bank is vervaardigd. Daarom hierbij een kleine opsomming van alle houtsoorten waaruit de klepbanken die wij in ons assortiment hebben bestaan:

 • Grenen
 • Teakhout
 • Mahonie

Elke houtsoort heeft een eigen look en feel. De nerf van de houtsoort zorgt dat de eventuele kleur een mooi reliëf krijgt.

Zijn het antieke klepbanken?

De klepbanken die u op deze pagina vindt zijn geen antieke klepbanken. Wel zijn veel van deze klepbanken reproducties van de antieke klepbanken. Dit is veelal terug te zien het ontwerp en vormgeving van deze banken. Denk aan de sierlijke rugleuning die vaak voorzien is van verscheidene vlakken gescheiden door spijltjes. Enkele banken zijn wat speelser en zijn voorzien van een hart uitgesneden in het hout. De bovenkant van de rugleuning kan organische, ronde vormen hebben, maar doorgaan zul je deze aantreffen in rechte, doorgetrokken stukken. De armleuning komt over het algemeen in twee verschillende soorten, als deze al is voorzien van een armleuning. Het is namelijk mogelijk dat de klepbank geen armleuning heeft, dit gebeurt doorgaans als het een hoekbank betreft. De armleuning kan hoekig en recht doorlopen. De sierlijke modellen lopen aan de bovenkant naar buiten af, hebben vaak een bolling en hebben sierlijke elementen zoals spijltjes.

Wat maakt een klepbank een klepbank?

De naam verklapt het natuurlijk al: bij een klepbank is het mogelijk het zitgedeelte omhoog te bewegen. Hierdoor is het ‘verborgen’ opbergvak zichtbaar. Onder het gehele zitgedeelte bevindt zich namelijk een holle ruimte. Wanneer het zitvlak door middel van de schanieren omhoog wordt bewogen is het eenvoudig om bij het opbergvak te komen. Dit opbergvak maakt de bank niet alleen heel praktisch, maar is enorm ruimtebesparend. Bij grote klepbanken, we hebben ze tot wel drie meter, betekent dus dat je wel drie meter aan opbergruimte hebt zonder dat er een grote kast of kist in de weg staat.

Houten klepbank

Bij ons vindt u uitsluitend houten klepbanken. Zowel onze nieuwe meubelen als oude zijn gemaakt van hout. Een houten klepbank is erg duurzaam en zal daardoor lang meegaan. Van origine werden de klepbanken al van hout gemaakt, dus deze bouwwijze vindt u ook terug bij onze nieuwe klepbanken. We maken gebruik van dezelfde soort hout, denk dan voornamelijk aan teakhout. Teakhout is een stevige houtsoort welke er voor zorgt dat uw klepbank van hout lang mee zal gaan waardoor u er lang plezier van zult beleven. De klepbank zorgt voor een relatief eenvoudige manier van bewerking, waardoor er veel verschillende details in verwerkt kunnen worden. Waarom een klepbank van hout is gemaakt? We houden graag vast aan traditie en van bewezen concepten. We zien dat onze antieke klepbanken zeer populair zijn, maar dat de prijs sommige mensen nog wel eens af kan schrikken. Daarom kan een nieuwe klepbank uitkomst bieden. Deze zijn wat voordeliger en door de professionele afwerking wordt ervoor gezorgd dat de look van de antieke klepbanken wordt nagebootst bij de nieuw gemaakte houten klepbanken. De houten klepbanken zijn zowel nieuw als antiek te verkrijgen. Bij een goede restauratie zult u nauwelijks verschil ontdekken in de kwaliteit, wellicht een verschil in prijs. Voor onze houten klepbanken gelden ook onze voordelen zoals u deze van ons gewend bent op al ons andere producten: in de winkel krijgt u éxtra korting op onze online prijs. Koopt u een klepbank vandaag nog online? Dan bezorgen wij deze gratis bij u thuis, of dit nou in Nederland, België of Duitsland is. Onze chauffeurs hebben jarenlange ervaring met het inpakken, vervoeren en uitladen van (antieke) meubels. Zij weten exact hoe ze deze meubels moeten behandelen en zorgen ervoor dat deze netjes bij u thuis wordt afgeleverd. In onze winkel kunt u advies inwinnen bij onze ervaren verkoopmedewerkers. Zij kunnen u alles vertellen over de meubels en hoe deze het beste onderhouden kunnen worden.

Een klepbank kopen doet u bij Nostalgiepalast

Door het grote assortiment van Nostalgiepalast vindt u ongetwijfeld de perfecte klepbank. Wilt u een klepbank kopen maar heeft deze net niet de juiste kleur? In onze werkplaats kunnen onze professionele schilders de klepbank is uw droomkleur schilderen. Vraag in de winkel aan een van onze medewerkers wat de mogelijkheden zijn. Veelgestelde vragen

Ik wil graag een klepbank kopen. Waar moet ik op letten?

Het belangrijkste punt om op te letten is dat u ervoor zorgt dat u het juiste formaat uitkies, en dan met name de lengte. Klepbanken komen in verscheidene lengtes.

Wat is de levertijd op een klepbank?

De levertijd van een klepbank uit voorraad bedraagt maximaal 10 werkdagen. Dient de klepbank nabesteld te worden, dan zal een medewerker u de precieze levertijd van de klepbank vertellen.

Hoe kan ik mijn klepbank het beste onderhouden?

Een klepbank dient in principe geen onderhoud. U kunt natuurlijk altijd zelf aan de slag gaan met een kwast om de bank in de was te zetten of om deze een ander kleurtje te geven.

Wat zijn de kenmerken van een oude klepbank?

Klepbanken kunnen verschillende kenmerken hebben, denk bijvoorbeeld aan:

 • Een dichte of open rugleuning
 • Verschillende lengtes
 • Verschillende afwerkingen en kleuren
 • Verschillende houtsoorten

Is het mogelijk om een klepbank buiten te laten staan?

Niet alle klepbanken zijn geschikt om buiten neer te zetten. Onze klepbanken zijn doorgaans geschikt voor gebruik binnen. Buiten is het mogelijk om de klepbank neer te zetten mits deze droog en afgeschermd van de weerelementen staat. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor gebruik buitenshuis.

Ik wil een houten klepbank aanschaffen. Uit welke houtsoorten kan ik kiezen?

Houten klepbanken komen in de volgende houtsoorten:

 • Mahoniehout
 • Grenenhout
 • Teakhout

Hebben jullie naast een witte houten klepbank ook andere kleuren?

Het huidige assortiment houten klepbanken komt in de volgende kleuren:

 • Groen
 • Blauw
 • Natuur/onbehandeld
 • Wit
 • Gepatineerd
 • Bruin
 • Zwart

Zit er een lange levertijd op een houten klepbank?

Een houten klepbank kan geleverd worden binnen 10 werkdagen, mits deze op voorraad is. We werken met eigen vrachtwagens en chauffeurs om ervoor te zorgen dat uw houten klepbank goed wordt afgeleverd.