Collectie Shabby Chic

Resultaat 1–30 van de 52 resultaten wordt getoond

Wat zijn Shabby Chic meubels?

Shabby Chic meubels zijn nieuwe meubels die door verschillende processen een doorleeft uiterlijk krijgen. Dit doorleefde uiterlijk wordt Shabby Chic genoemd. Vertaald betekent shabby ‘armoedig’. Chic spreekt uiteraard voor zich. De samenstelling armoedig chic zorgt voor een interessant samenspel tussen twee verschillende stijlen. Een mengelmoes van stijlen die samenkomen tot een geheel wordt ook wel eclectisch genoemd. Shabby Chic meubels krijgen daarom ook het predikaat eclectisch.

Verschillende soorten Shabby Chic meubels

In ons assortiment vindt u een grote verscheidenheid Shabby Chic meubels. De meest voorkomende meubels zijn kasten in allerlei soorten, formaten en functies. De Shabby Chic kasten die u het vaakst op onze website tegen zult komen zijn de buffetkast en de kledingkast. Deze hoge kasten zijn volledig voorzien van een verweerde look.
Er bestaan ook verschillen in de samenstelling van de kleuren. Zo zijn er vrolijke meubels die voorzien zijn van allerlei verschillende kleuren, vaak blauw, groen en rood, vooral in pastel. Soms wordt er gebruik gemaakt van een print om het geheel speels te laten lijken. Daarnaast zijn er de meer ‘naturel’ Shabby Chic meubelen. Deze zijn doorgaans te verkrijgen in hun natuurlijke kleur, soms wat witter gemaakt of opgeschuurd. De verweerde elementen zijn uiteraard wel achteraf aangebracht en behoren niet tot de originele kleur van het hout. Wanneer een meubel een lichtere kleur heeft gekregen wordt dit ook wel whitewash genoemd.

Hoe wordt Shabby Chic op meubels aangebracht?

Doorgaans wordt het effect van Shabby Chic meubels bereikt door middel van een zeer eenvoudige methode: het gebruik van schuurpapier. Doordat men met het schuurpapier de verflaag er lichtjes af schuurt ontstaat er een verweerd effect. Dit wordt doorgaans gedaan op de plekken waar een meubelstuk intensief gebruikt wordt, denk daarbij aan de handgrepen of waar men een deur van een kast beet pakt. Ook kan er door middel van wasbenzine voor gezorgd worden dat de verf wat afbladdert zodat het hierdoor een doorleefd effect krijgt.

Zelf Shabby Chic meubelen maken is ook een zeer populaire beweging. Dit komt omdat het maken ervan vrij kosteneffectief is. Zo worden veel tweedehandswinkels afgestruind om het perfecte meubelstuk te vinden om mee aan de slag te gaan. De uitdaging zit echter wel in het effect realistisch te laten lijken. Zo komt het vaak voor dat wanneer men zelf aan de slag gaat om meubels een verouderde look mee te geven, dit niet geheel realistisch oogt. Zo kan het zijn dat er teveel werk wordt verzet waardoor het effect wat ‘overdreven’ lijkt. Daarnaast kan het zijn dat u daadwerkelijk het meubelstuk beschadigt.

Wanneer u kiest voor een Shabby Chic meubel bij Nostalgiepalast bent u gegarandeerd van kwaliteit. Tevens zorgen wij dat ervoor dat het meubelstuk niet beschadigt, dit komt namelijk ten goede aan de levensduur van het meubelstuk.

Nog veel meer dan Shabby Chic meubels

Bij Nostalgiepalast vindt u nog veel meer dan alleen Shabby Chic meubels. We hebben namelijk een 8000 vierkante meter grote winkel en showroom. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan meubels en decoratie, maar ook de professional is bij ons aan het juiste adres. We geven u hieronder een kleine greep uit ons assortiment:

  • Antieke meubelen
    Naast shabby chic meubelen die oud moeten lijken, hebben we ook een groot aanbod daadwerkelijke oude, dan wel antieke meubelen. Al meer dan 25 jaar zijn we specialist in de in- en verkoop van antieke meubelen. We mogen onszelf daardoor ook wel de grootste antiekwinkel van Europa noemen. Van antieke kasten tot jukeboxen tot een uniek aanbod antieke klokken
  • Nieuwe meubelen
    Naast antieke meubelen vindt u ook een prachtig aanbod nieuwe meubelen. Ontdek onze bankstellen, tafels en stoelen.
  • Barmeubels
    Voor barmeubels bent u bij ons ook aan het juiste adres. U vindt namelijk tientallen barren bij ons opgesteld, samen met bijpassende barkrukken en statafels. Ook voor op maat gemaakte projecten kunt u bij Nostalgiepalast terecht

shabby chic meubels