Boekenkasten

Toont alle 23 resultaten

Antieke boekenkast kopen?

Bij Nostalgiepalast vindt u een gevarieerd aanbod in nieuwe en antieke boekenkasten. Wanneer er een antieke boekenkast bij ons binnenkomt inspecteren we deze eerst grondig. Mocht het zo zijn dat er enkele beschadigingen zijn, of dat de verf wellicht niet meer zo mooi is, dan zorgen onze professionele houtbewerkers in onze eigen werkplaats ervoor dat het meubelstuk er weer tip top uit ziet. Denk aan het opnieuw aanbrengen van een nieuwe was- of laklaag, het herstellen van scheurtjes in het hout of het vervangen van de raampjes in de kasten. Dagelijks zijn zij bezig om deze antieke meubels te herstellen, op te knappen en weer in perfecte staat terug te brengen. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat elke antieke boekenkast in perfecte staat bij u afgeleverd wordt.

Antiek boekenkasten in allerlei soorten en maten

Ons assortiment antieke meubels is vrij uitgebreid, dus ook ons assortiment antieke boekenkasten. U vindt deze in allerlei soorten, maten en stijlen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een antieke boekenkast in de volgende stijlen:

Elke soort heeft een eigen uitstraling, welke ook bij verschillende interieurstijlen passen. Natuurlijk hoeft u deze stijlen niet te kennen om een mooie antieke boekenkast uit te zoeken. Uiteindelijk gaat het er om hoe de boekenkast eruit ziet. In onze winkel vindt u een nog groter assortiment dan u aantreft op onze website. Dit komt doordat ons assortiment wekelijks uitgebreid wordt. Zoals we hierboven al hebben aangegeven worden deze meubels grondig gecontroleerd. Na deze controle en eventuele restauratie worden ze op de foto gezet en op onze website geplaatst. We hebben ook enkele meubelstukken die we enkel aanbieden in onze winkel. Deze hebben een speciale afhaalprijs. Kom dus ook zeker eens langs in onze 8000 vierkante meter grote winkel. Wij zijn 7 dagen in de week geopend. We zitten 1 kilometer over de Duitse grens, maar ons personeel spreekt gewoon Nederlands. Laat u dus niet tegenhouden om een vraag te stellen aan een van onze medewerkers. Het kan zijn dat u een mooie boekenkast heeft gezien, maar dat deze niet geheel naar smaak is wat betreft de kleur of afwerking. Vraag dan via de mail, telefonisch of aan één van onze medewerkers naar welke mogelijkheden er zijn wat betreft verven, beitsen of waxen van onze meubels.

Ook tijdens aflevering in de goede handen

Ook tijdens het afleveren van uw antieke boekenkast is deze in goede handen. Naast onze professionele werkplaats werken wij enkel met eigen vrachtwagens en eigen chauffeurs. Onze chauffeurs weten precies hoe zij antieke meubels moeten vervoeren. Voordat de meubels onze (eigen) vrachtwagens in gaan, wordt de kast nog eenmaal gecontroleerd op eventuele beschadigingen die ontstaan zouden kunnen zijn in de winkel. Wanneer deze door de controle zijn gekomen worden de antieke boekenkasten (en al onze andere meubels, uiteraard) zorgvuldig ingepakt in plastic. In de vrachtwagen worden de meubels netjes neergezet zodat tijdens de rit stevig blijven staan. Ze worden afgedekt met enkele verhuisdekens om beschadigingen tijdens het vervoer te voorkomen. Eenmaal aangekomen op de bestemming zal onze chauffeur (eventueel samen met u) het meubelstuk naar binnen brengen. Er wordt nog een laatste controle uitgevoerd aan het meubelstuk zodat men zeker is dat er geen beschadigingen zijn bijgekomen. Op deze manier is het meubelstuk, in dit geval de antieke boekenkast, van begin tot eind in goede handen. Van aankoop naar onze werkplaats, naar een goede opslag in onze winkel naar professioneel en vakkundig vervoer naar uw adres. Dat is de service die u van Nostalgiepalast mag verwachten. Naast antieke boekenkasten vindt u ook een breed en wisselend assortiment nieuwe meubels. Vergeet dus ook zeker niet om daar eens een kijkje tussen te nemen, wellicht springt er wat in het oog!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van een antieke boekenkast?

Een antieke boekenkast dient minimaal 100 jaar oud te zijn en de planken dienen voldoende hoogte te bieden om boeken rechtop neer te kunnen zetten.

Hoe kan ik een antieke boekenkast het beste onderhouden?

We zorgen dat de boekenkast in de was of in de lak is gezet waardoor onderhoud niet nodig is. Door deze behandeling kan deze nog jarenlang meegaan.

Is het mogelijk om de boekenkast antiek in het echt te bekijken?

Ja, we hebben alle antieke boekenkasten in onze 8000 vierkante meter grote winkel staan. Deze is 7 dagen in de week geopend.

Wat is de levertijd op een antieke boekenkast?

We leveren ongeveer maximaal 14 werkdagen na uw bestelling. We rijden met eigen vrachtwagens en chauffeurs.