Industrielampen

Resultaat 1–30 van de 56 resultaten wordt getoond

Groot aanbod industriële lampen

Bij Nostalgiepalast vindt u een groot aanbod industriële lampen. Deze lampen zijn allemaal origineel. Wanneer wij weer een nieuwe lading lampen binnen krijgen dan worden deze eerst geïnspecteerd op eventuele gebreken. Na deze controle gaan ze naar onze werkplaats. Hier worden ze voorzien van geheel nieuwe bedrading zodat deze volledig bij de tijd zijn en geen brandgevaar kunnen vormen. De bedrading is namelijk origineel en kan door de tijd heen beschadigd zijn geraakt en voldoet daardoor niet meer aan de huidige brandnormen.

Daarnaast kan het zijn dat we de lampen volledig opnieuw hebben gespoten. Dit doen wij in de kleur waarin de lamp ook binnen is gekomen. Dit doen we doorgaans omdat er soms beschadigingen of roestplekken op zichtbaar zijn.

Om de lampen een moderne look mee te geven, kunnen we ervoor kiezen om de lamp te spuiten in een schitterende en glimmende koperen kleur. Dit zorgt ervoor dat een ‘ouderwetse’ industriële lamp omgetoverd wordt in een moderne lamp met een geheel andere look een feel.

Grote variatie tussen alle industriële lampen

Het unieke aan deze industriële lampen is dat ze allemaal daadwerkelijk in industriële setting gebruikt zijn. In veel verschillende opslaghallen, fabrieken en werkplaatsen in het voormalig Oostblok werden deze lampen veelvuldig geproduceerd en in gebruik genomen. Ze komen in twee verschillende vormen. Een ervan is die waarbij de kap van de lamp volledig gebold is. Deze lampen zijn doorgaans wat groter en werden gebruikt in hallen waar het plafond enkele meters hoog is. Dan zijn er ook wat plattere varianten waarbij de kap naar buiten toe loopt in plaats van gebold. Deze werden in minder hoge ruimtes gebruikt en bijvoorbeeld boven werktafels gehangen.

De industriële lampen kenmerken zich doorgaans ook door het gebruik van een specifiek materiaal. De kappen werden namelijk heel vaak van emaille gemaakt. Emaille is een beschermlaag, van oorsprong een gesmolten glaslaag. Dit werd gedaan om het materiaal wat eronder zit te beschermen tegen de elementen zodat de kleur bijvoorbeeld niet wordt aangetast en om te voorkomen dat lampen gaan roesten. Emaille werd niet alleen voor industriële lampen gebruikt, maar bijvoorbeeld ook veel in de keuken. Veel pannen en bakken werden voorzien van emaille waardoor deze een veel langere levensduur hebben.

Industriële lampen zijn tegenwoordig juist heel modern

Industriële lampen worden in ons land allang niet meer gebruikt in de industrie, hier is de LED-verlichting aan een opmars bezig. Hierdoor zijn er heel veel industriële lampen ‘verplaatst’ naar de huiskamer. Ze zijn namelijk een hip, modern en graag geziene item in huis. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de horeca. Wanneer men boven elke bistrotafel een mooie industriële hanglamp ophangt, wordt een uniform beeld gecreëerd.

U vindt bij ons nog veel meer dan industriële lampen

Nostalgiepalast is een winkel en showroom van 8000 vierkante meter groot. Hier hebben wij een grote selectie van de industriële lampen opgehangen. Maar we hebben natuurlijk veel meer dan enkel industriële verlichting. Wanneer u rond loopt in onze winkel, loopt u van ingerichte eetkamer zo door naar een prachtige klassieke woonkamer. Nog een stukje verder kunt u plaats nemen aan een van onze tientallen barren. Deze barren zijn direct uit voorraad leverbaar. Wellicht zijn deze barren wat te groot voor thuis, neem dan een een kijkje bij onze huisbarren. Deze barren zijn handzaam in formaat en zullen in menig kelder of extra slaapkamer passen.

U vindt bij ons duizenden verschillende meubelen, denk aan banken, tafels en stoelen. Bent u op zoek naar antieke meubelen? Dan bent u op het juiste adres. Nostalgiepalast is de grootste antiekwinkel van Europa. In onze hal vindt u honderden antieke kasten, antieke klokken, jukeboxen en antieke kluizen.