Bibliotheekkasten

Toont alle 15 resultaten

Wat is een bibliotheekkast?

Een bibliotheekkast is een echte blikvanger voor in uw woonkamer of slaapkamer. Dé perfecte kast om uw boeken in op te bergen. Een uitgebreide collectie boeken of mooie woonaccessoires verstopt u natuurlijk niet achter gesloten deuren. Deze veelzijdige kast is in allerlei kleuren, afmetingen en houtsoorten te verkrijgen.

Een bibliotheekkast is een grote, hoge boekenkast waarvan de bovenkast open is. De ruimte is opgedeeld in verschillende compartimenten, voorzien van planken. De bovenzijde is bij de hoge modellen soms ook voorzien van een reling waaraan een trap bevestigd kan worden. Deze trap is eenvoudig te verplaatsen, zodat u heel gemakkelijk bij alle delen van de kast kunt. De reling is tevens te gebruiken om onder andere decoraties aan te bevestigen.

De onderzijde van de bibliotheekkast biedt nog meer opbergruimte voor spullen die niet meteen in het oog moeten springen. De onderzijde kan soms uitgerust zijn met deurtjes en lades of uittrekbare werkbladen. Dit maakt de kast ontzettend veelzijdig. De naam bibliotheekkast dekt eigenlijk niet volledig de lading van de mogelijkheden.

Bibliotheekkast als winkelkast

Onze bibliotheekkasten zijn ook erg populair onder winkeliers. Een bibliotheekkast is namelijk ook erg geschikt als winkelkast. U breidt uw kast gemakkelijk uit met een van onze (bijpassende) toonbanken/togen. Bekijk al onze artikelen op het gebied van winkelinrichting hier.

We begrijpen dat niet alle producten hetzelfde zijn en dat u bij het zien van onze kasten denkt: daar passen mijn producten helemaal niet in, die zijn veel groter. Daarom is het mogelijk om een kast op maat te laten maken. Onze houtwerkers hebben jarenlange ervaring in het vervaardigen van houten meubelen, waaronder ook deze prachtige bibliotheekkasten. Neem vrijblijvend contact met ons op. We zullen dan uw wensen bespreken en een tekening maken van de perfecte kast. Het is tevens mogelijk om een bijpassende toonbank op maat te laten maken.

Maten, modellen & kleuren bibliotheekkasten

Onze bibliotheekkasten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, maten en kleuren.

Al vanaf 2,00 m breed vindt u een bibliotheekkast die past in uw interieur. Liever iets groters? Geen probleem. Onze standaardmodellen reiken tot maar liefst 4,00 m breed. U kunt ook meerdere kasten naast elkaar zetten om deze een mooi geheel te laten vormen.

De verschillende houtsoorten en houtkleuren bieden voor ieder wat wils. Donker mahonie voor een klassieke look? Of een landelijke uitstraling met massief teak? Bij Nostalgiepalast in Nordhorn vindt u het allemaal. Wist u trouwens dat alle houtsoorten te leveren zijn in kleur naar wens? Dit geldt voor veel meer meubels. Vraag onze verkoopmedewerkers een naar de mogelijkheden. Ze laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is onder het genot van een kopje koffie of thee.

Bibliotheekkast op maat

Kunt u in ons standaardassortiment niet vinden wat u zoekt? Kies dan voor een bibliotheekkast op maat. Geheel samengesteld naar uw wensen.

Bezoek onze showroom en bekijk alle bibliotheekkasten op maat

Nieuwsgierig geworden? Breng een bezoek aan onze showroom in Nordhorn. Op slechts 1 kilometer vanaf de Nederlandse grens. Nostalgiepalast Nordhorn biedt u maar liefst 8000² aan woonideeën. Niet alleen voor de consument bent u bij ons aan het juiste adres. Wist u dat wij ook een gehele bar op maat kunnen produceren of uw volledige winkelinrichting kunnen verzorgen? Daarnaast vindt u een prachtig assortiment antieke meubelen en curiosa. Van prachtige kasten, jukeboxen tot muziekdozen. Ook hebben we een aanbod nieuwe meubelen. Met ons aanbod kunt u uw volledige huis opnieuw inrichten, van het moderne mangohout tot het klassieke koloniale meubelen of zelfs barokmeubelen. Wij zijn 7 dagen per week geopend. Routeinformatie en onze ruime openingstijden vindt u hier.