Vertico's

Resultaat 1–30 van de 67 resultaten wordt getoond

Prachtig aanbod antieke meidenkasten

Bij Nostalgiepalast vindt u een prachtig en uitgebreid aanbod authentieke meidenkasten. Onze inkopers reizen al meer dan 30 jaar stad en land af voor de meest mooie antieke meidenkasten. Door deze jarenlange ervaring weten we wat mooi is, welke stukken u kunnen interesseren en waar vraag naar is.

Wat is een antieke meidenkast?

Een meidenkast vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw en werden gebouwd tot in de 20e eeuw. Een veel gebruikte naam voor de antieke meidenkast is penantkast. Maar hoe komt de kast dan aan de naam meidenkast? Dit komt voor uit dat de kast vaak gebruikt werden in de personeelsvertrekken van bijvoorbeeld de huishulp of schoonmaakhulp. Hier kreeg de kast tevens de naam ‘dienstbodenkastje’. De dienstmeid kon dus gebruik maken van de kast in een eigen kamertje. De antieke meidenkast werd doorgaans in Biedermeier stijl gebouwd, een stijl die u vaak tegen zult komen tussen onze meubels.

Antieke meidenkasten professioneel gerestaureerd

Om het predikaat ‘antiek‘ te krijgen dient een meidenkast minimaal honderd jaar oud te zijn, dus van voor 1922. Dit betekent dat deze kasten door de jaren heen al vele decennia worden gebruikt. Ook kunnen elementen van buitenaf invloed hebben op de kwaliteit en bijvoorbeeld de kleur van de kast. Een veel voorkomend probleem is dat er ook houtworm kan nestelen in de meubels. Doordat wij als antiekwinkel al jarenlang ervaring hebben in het inkopen van deze meubels, weten we ook welke meubels we het beste aan kunnen kopen. Het kan onverhoopt voorkomen dat een meubelstuk toch hier en daar bijvoorbeeld beschadigingen heeft opgelopen door bijvoorbeeld het gebruik door de jaren heen. Daarom hebben wij professionele restaurateurs in dienst in onze eigen werkplaats. In deze werkplaats werken zij dagelijks met veel verschillende meubelstukken, waaronder antieke meidenkasten. Wanneer er een nieuwe kast binnenkomt wordt deze volledig van binnen en buiten en top tot teen nagekeken. Mocht het nodig zijn, zullen zij een nieuwe waslaag aanbrengen aan de meubels. Dit zorgt niet alleen voor extra bescherming van de kast, maar geeft de kast ook weer die echte authentieke look terug. Eventuele beschadigingen weten wij ook te herstellen. Door middel van professionele hersteltechnieken kunnen scheurtjes en beschadigingen worden weggewerkt. Als u niet beter zou weten, zou de kast nieuw kunnen zijn met de allure van een antieke meidenkast.

Nog veel meer dan antieke meidenkasten

U vindt bij ons nog veel meer dan alleen antieke meidenkasten. We hebben namelijk een 8000 vierkante meter grote winkel. Deze is te vinden net 1 kilometer over de grens bij Duitsland. U vindt hier duizenden meubelen in een breed scala aan categorieën. Zo hebben we naast een uitgebreid assortiment antieke meubelen zoals antieke klepbanken, jukeboxes en antieke klokken. Naast antieke meubelen hebben een ook meubels die de laatste meubeltrend volgen. Wat dacht van mangohouten meubelen, prachtige nieuwe klepbanken of stijlvolle chesterfield meubels? U vindt dit dus allemaal in onze winkel en showroom. Deze is 7 dagen in de week geopend. U bent van harte welkom om bij ons binnen te stappen en een kijkje te komen nemen. Een van onze collega’s helpt u graag met al uw vragen. Wist u dat u korting over de internetprijs krijgt wanneer u bij ons in de winkel het artikel zelf meeneemt? Vraag een van de medewerkers naar de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Ik wil een antieke meidenkast aanschaffen. Waar moet ik op letten?

Let er goed op dat een antieke kast geen houtworm of ander ongedierte bevat. Bij Nostalgiepalast doen wij dat voor u in onze werkplaats.

Hoe kan ik de meidenkast antiek het beste onderhouden?

Wanneer een antieke meidenkast onze winkel verlaat, zorgen wij ervoor dat deze tip top in orde is en daardoor geen onderhoud meer behoeft.

Ik zou graag de meidenkast antiek eerst in het echt willen bekijken, kan dat?

Het is mogelijk om de antieke meidenkasten in onze antiekwinkel en showroom te bekijken. Deze is 7 dagen in de week geopend.