Barokmeubels

Resultaat 1–30 van de 114 resultaten wordt getoond

Barok Meubels kopen?

Dat doet u natuurlijk bij Nostalgiepalast Nordhorn. Wij beschikken over een ruim assortiment barokmeubels. Zowel antiek als nieuw. Barok meubels direct uit voorraad leverbaar.

Wat zijn barok meubels?

Barok meubels zijn herkenbaar aan de rijkelijke versiering. Men denkt veelal dat de herkomst van deze meubelstijl in Frankrijk ligt. Dat is echter niet helemaal waar. De meubels vinden hun oorsprong rond 1600 in Italië, maar danken hun bekendheid vooral aan de Franse koning Lodewijk de veertiende. De barok beweging is ontstaan vanuit de schilderkunst. In Trente, Italië is besloten dat de verhalen uit de Bijbel afgebeeld kunnen worden door middel van kunst. Dit werd al gedaan, maar barok toonde een realistischer en dramatischer beeld. Dit werd gedaan om de gebeurtenissen uit de Bijbel dichter bij de mensen te brengen. De bekende schilder Caravaggio heeft deze nieuwe schilderstijl ontwikkeld. Er werd veel met grote verschillen in licht en donker gewerkt. Door de invloeden van Caravaggio werd de stijl al snel door meer schilders opgemerkt. Het bleef echter niet beperkt tot de schilderkunst. De alom bekende kunstenaar Bernini heeft de stijl vertaald naar de beeldhouwkunst.

Barok stijl in meubels

Door de hevige invloeden vanuit de kunst is de stijl ook overgesprongen naar de meubelmakers. Zij zijn barok meubels gaan ontwerpen. Deze meubels kenmerken zich door verschillende details die ook terugkomen in de architectuur uit diezelfde periode, te weten:

 • Weelderig en rijk materiaalgebruik
 • Een tweezijdige symmetrie
 • Uitgebreide en ingewikkelde patronen
 • Uitbundig gebruik van versieringen

In onze kastjes zult u de barokstijl vaak herkennen aan het gebruik van een gouden verf. Uitbundige kleuren en versieringen kenmerken deze barok meubels. De pootjes zijn vaak bolvormig, erg kenmerkend voor de barok stijl. Kenmerkend zijn de vele ornamenten en de gebogen vormen en poten. De meubels zijn veelal afgewerkt met goud- of zilverkleurig beslag.

Antieke en nieuwe barokmeubels

In onze showroom vindt u een zeer uitgebreid assortiment barokmeubels. In onze collectie vindt u zowel antieke als nieuwe en repromeubels. Het aanbod is zeer gevarieerd en loopt uiteen van commodes tot spiegels. Een greep uit ons assortiment:

 • Barok bureaumeubels
 • Barok commodes
 • Barok kasten & vitrines
 • Barok tafels
 • Barok zitmeubels
 • Barok accessoires (vazen, zuilen etc.)
 • Barok spiegels

Onze specialisme: barok kasten

U zult in ons assortiment antieke meubels een groot aantal kasten vinden. Uiteraard kunnen barok kasten hier niet in ontbreken. Onze barok kasten zijn professioneel nagekeken en gerestaureerd door onze houtbewerkers. Zij hebben jarenlange ervaring in het restaureren van onder andere barok kasten. Wanneer wij de kasten binnenkrijgen worden deze uitvoerig nagekeken. Eventuele beschadigingen worden gerepareerd en de kasten zullen doorgaans opnieuw in de was of lak worden gezet zodat deze nog jaren lang mee kunnen. Mocht het meubelstuk last hebben gehad van houtworm, dan wordt dit gecontroleerd en verholpen.

Gratis levering op onze meubels

Al onze barok meubels worden gratis bij u thuis geleverd. Wij beschikken over een eigen wagenpark en staan daardoor garant voor een snelle en veilige levering. Wij plannen onze bezorgritten gezamenlijk in om het milieu zo min mogelijk te belasten! Profiteert u liever van een mooie korting? Kies dan voor ons meeneemvoordeel. Als u uw barokmeubel na aankoop direct zelf meeneemt, kunt u gebruikmaken van onze meeneemkorting. Onze gespecialiseerde verkoopmedewerkers helpen u graag met de juiste keus maken en geven u uitleg over deze meeneemkorting.

Bezoek onze showroom

U vindt onze winkel aan de Bornestrasse 15 in Nordhorn (DE), op slechts een kilometer afstand van de Nederlandse grens. Met maar liefst 8000 m² aan woonideeën, slaagt u gegarandeerd. Onze showroom is zeven dagen per week voor u geopend. Meer routeinformatie en openingstijden vindt u hier. Liever winkelen vanuit het comfort van uw eigen huis? Bezoek dan snel onze webshop.