Louis Philippe meubels

Resultaat 1–30 van de 45 resultaten wordt getoond

Groot assortiment Louis Philippe meubelen op voorraad

Bij Nostalgiepalast vindt u een groot aanbod originele Louis Philippe meubelen. Deze prachtig klassieke meubelen zijn in perfecte staat en worden in diezelfde staat bij u afgeleverd. U kunt deze meubelen bij ons online bestellen, maar wilt u liever de meubelen eerst komen bekijken in onze antiekwinkel? Dan kan dat ook! Onze winkel is 7 dagen in de week geopend.

Wat zijn Louis Philippe meubelen?

Louis Meubelen meubelen zijn de Franse tegenhanger van de alom bekende Duitse Biedermeier stijl. De stijl werd in de tijd van de Franse koning Louis Philippe geïntroduceerd. Het is een relatief rustige stijl die bedoeld was om een nieuwe periode in te luiden na een vrij tumultueuse tijd. Men had namelijk te maken met de nieuwe keizer Napoleon Bonaparte die voor veel onrust in de vorm van oorlog zorgt. Hierbij werd Empire stijl zeer prominent: een stijl met veel organische vormen, veel weelde en er werd overdadig veel gebruik gemaakt van goud(kleuren). Met Louis Philippe meubelen wilde men ervoor zorgen dat de rust die in de politieke wereld langzaam aan het terugkeren was, ook wederkeerde in de huiskamers van de Franse bewoners. Louis Philippe meubelen zijn te herkennen aan doorgaans rechtere vormen. Waar men barokmeubels met veel ronde vormen maakte, denk aan de organische vormen van een bloem, werd dat stukken minder prominent bij Louis Philippe meubels. Bij de duurdere en luxere meubelen werd hier en daar nog gebruik gemaakt van afgeronde hoeken of elementen met wat meer detail. Denk aan kleine houten steunpilaren bij het hoofd/kop van een kast. De Louis Philippe meubelen kunnen in zowel licht grenenhout als donker mahoniehout geproduceerd zijn. Beide hebben een geheel eigen uitstraling en zullen een bepaalde luxe met zich meebrengen.

Verschillende soorten Louis Philippe meubelen

Louis Philippe meubelen kwamen in allerlei soorten en maten. Een kleine greep uit onze selectie:

  • Commodes Deze lage kasten werden voorzien van enkele lades. De commode werd vaak gebruikt in de slaapkamer of de woonkamer
  • Kledingkasten Hoge kasten, vaak voorzien van laden, planken en een plek om kleding op te hangen
  • Buffetkasten Buffetkasten worden gebruikt in de keuken of eetkamer. Hierin kon het servies worden uitgestald. De kast werd bovenin voorzien van raampjes waardoor het mogelijk is om het servies te zien.

Nog veel meer dan Louis Philippe meubelen

Bij Nostalgiepalast vindt u nog veel meer dan enkel Louis Philippe meubelen. In onze 8000 vierkante meter grote winkel vindt u namelijk een uitgebreid assortiment antieke meubelen. Denk bijvoorbeeld antieke klokken, Biedermeier meubels, Gründerzeit meubels, maar ook curiosa als Jukeboxen en muziekdozen. Naast antieke meubelen bieden we ook een breed scala aan nieuwe meubelen aan. Zo vindt u meubelen van de laatste trends in de vorm van stoelen, tafels en banken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Chesterfield meubels. Deze mooie leren banken en stoelen komen in allerlei verschillende kleuren en formaten. Het overgrote deel van de meubelen die u in onze webshop vindt, zijn te bezichtigen in onze winkel. Onze winkel, die zich net 1 kilometer over de grens met Duitsland bevindt, is 7 dagen in de week geopend. De winkel is zeer goed via de A1 te bereiken. Ondanks dat onze winkel zich in Duitsland bevindt, kunt u gerust Nederlands met ons spreken. Ons winkelpersoneel spreekt zowel Duits als Nederlands.