Tafels & Stoelen

Resultaat 1–30 van de 98 resultaten wordt getoond

Authentieke antieke stoelen

Bij Nostalgiepalast vindt u een pracht van een aanbod aan authentieke antieke stoelen. Deze unieke zitmeubels kunnen net die meubelstukken zijn waar u al jaren naar op zoek bent.

Wanneer is een stoel antiek?

Net als bij alle andere meubelen geldt: een stoel moet minstens 100 jaar oud zijn om het predikaat antiek te mogen krijgen. Dat betekent natuurlijk niet dat er ook namaak antieke stoelen bestaan of stoelen die wellicht 80 jaar oud zijn. Het kan soms lastig te bepalen zijn uit welk jaar een stoel komt. Dit wordt doorgaans gedaan aan de hand van de stijl van de stoel. In ons assortiment vindt u stoelen in de volgende stijlen of periodes:

Al deze stoelen hebben elk hun eigen kenmerken en eigenschappen. Toch hebben ze 1 ding gemeen: de antieke stoelen zien er stralend uit in de lak- of waslaag. De bekleding, de verf-, lak of waslaag van de stoelen is in goede staat.

Restauratie van antieke stoelen

Het kan onverhoopt voorkomen dat wanneer wij een antieke stoel aankopen, dat deze niet in tip top staat is. Daarom hebben we professionele restaurateurs in dienst. Hierdoor kunnen we niet alleen antieke stoelen, maar alle meubelen die wij binnen krijgen, professioneel nakijken en restaureren. Zo kan het voorkomen dat beschadigingen aan het hout zitten door bijvoorbeeld uitdroging of wellicht door houtworm. Met de jarenlange ervaring van onze professionals wordt dit aangepakt. Daarom zult u bij ons enkel antieke meubelen vinden die in goede staat verkeren. Naast het restaureren van antieke meubelen zorgen wij ervoor dat deze veilig vervoerd worden. Met meer dan 30 jaar ervaring weten wij exact hoe we antieke meubelen moeten vervoeren. Zo werken we met eigen chauffeurs en eigen vrachtwagens. Op deze manier hebben we van A tot Z het hele aankoop proces in eigen hand en kunnen we op elk gewenst moment kwaliteitscontroles uitvoeren.

Bekijk onze antieke stoelen in onze winkel

Nostalgiepalast is een 8000 vierkante meter grote winkel. U vindt ons net 1 kilometer over de grens van Duitsland. In onze winkel en showroom vindt een groot assortiment aan antieke kasten, antieke tafels, nieuwe verlichting en nieuwe banken voor u thuis. Maar wist u dat wij ook de zakelijke markt bedienen? We kunnen namelijk ook uw volledige bar inrichten. We maken namelijk ook een bar op maat maken en we kunnen lambrisering voor u maken. Ook voor een volledige winkelinrichting op maat kunnen wij u van dienst zijn. Vul het contactformulier in, bel ons of kom langs, we hebben namelijk een groot gedeelte van onze winkel ingericht speciaal voor de zakelijke klant.

Veel gestelde vragen

Levert een antieke stoel veel in op comfort door de jaren?

Het kan natuurlijk zijn dat een antieke stoel wat doorgezeten is. Echter zorgen wij er wel voor dat de ondersteuning van de stoel niet kapot is.

Hoe kan ik de antieke stoelen het beste onderhouden?

Bij normaal gebruik hoeft u enkel met een licht vochtig doekje uw antieke stoelen af te nemen. Gebruik geen chemische middelen.

Ik wil de antieke stoel eerst uitproberen voor ik hem aanschaf. Kan dat?

Dat is zeker mogelijk. U bent 7 dagen in de week welkom in onze 8000 vierkante meter grote winkel in Nordhorn om de antieke stoelen uit te proberen.

Rekenen jullie veel verzendkosten voor het verzenden van antieke stoelen?

Wanneer u een antieke stoel online bestelt bij ons, leveren wij deze gratis bij u af. Het is ook mogelijk om de stoelen na bezichtiging in onze winkel af te halen.