Antieke Buffetkasten

Resultaat 1–30 van de 105 resultaten wordt getoond

Groot assortiment antieke buffetkasten

Nostalgiepalast staat bekend om zijn grote collectie buffetkasten. In onze 8000 vierkante meter grote winkel en showroom vindt u namelijk honderden verschillende kasten. Niet alleen buffetkasten, maar ook garderobekasten, kledingkastencommodes en meidenkasten.

Aankoopproces antieke buffetkasten

We reizen stad en land af om de mooiste antieke buffetkasten voor u uit te zoeken. Omdat de kasten die wij kunnen aanbieden vaak meer dan 100 jaar oud zijn, willen deze soms in een mindere staat bij ons binnenkomen. Daarom hebben we al jarenlang een eigen werkplaats waar echte vakmensen met specialisme in antieke kasten ervoor zorgen dat deze in een uitstekende staat bij ons te koop staan. Zij zullen de kasten zo nodig opschuren, lakken, in de was zetten.

Verschillende houtsoorten antieke buffetkasten

De ene antieke buffetkast is de andere niet. Ze komen in allerlei verschillende soorten en maten. Denk aan verschil in materiaal:

 • Teakhout
 • Eikenhout
 • Grenenhout
 • Mahoniehout

Elke houtsoort geeft de kast een unieke look, van eenvoudig en statig naar luxe en vol detail.

Behandeling antieke buffetkasten

We hebben een aanbod in onbehandelde kasten, doorgaans grenenhout, maar ook gerestaureerde kasten. In onze werkplaats zijn de kasten geschuurd waarna deze bijvoorbeeld in de lak of de was worden gezet. Enkele kasten kunnen wat schade hebben ondervonden door bijvoorbeeld houtworm. Echter zorgen wij er voor dat deze beestjes onschadelijk worden gemaakt zodat zij geen verdere schade meer toe kunnen brengen aan de meubels. U zult ook kasten in verschillende stijlen en periodes in ons assortiment vinden. Sommige kasten zijn wel meer dan 150 jaar oud. Het gros van onze antieke buffetkasten valt onder de volgende stijlrichtingen:

 • Jugendstil Vaak strakke vormen waarbij de hogere klasse juist veel sierlijke bloemvormen heeft.
 • Gründerzeit Statig en luxe uitstraling
 • Biedermeier Vaak luxe en mooi gepolitoerde of gelakte meubels

De buffetkasten worden ook wel zilverkasten of servieskasten genoemd. Doorgaans hebben kasten die speciaal voor servies zijn gemaakt enkele glazen raampjes aan de voorkant. Hierdoor kon men vroeger het mooie servies tentoonstellen voor de gasten. De meeste van onze kasten zijn deelbaar in het boven- en onderstuk. Dit maakt het voor het vervoeren van de kast een stuk eenvoudiger. Let goed op de beschrijving die bij het artikel staat. Hierin staan doorgaans de individuele afmetingen van zowel de boven- als onderkast vermeld. Tevens staat er bij of de kast deelbaar is en in hoeveel stukken dit mogelijk is.

Welke antieke buffetkast past bij mij?

Omdat onze buffetkasten allemaal zoveel van elkaar verschillen is het van belang de juiste buffetkast te kiezen die volledig naadloos aansluit bij uw reeds bestaande stijl en inrichting. Zet u de buffetkast in de eetkamer? Let dan goed op de grootte van uw eettafel. De grootte van de kast dient namelijk aan te sluiten op de grootte van uw eettafel. Een te grote kast laat uw eettafel klein lijken, uiteraard geldt andersom precies hetzelfde. Dat de belangrijkste elementen in de kamer in evenwicht zijn is hierbij erg belangrijk. Houd naast de verschillende afmetingen van uw huidige inrichting en onze buffetkasten ook met de stijl. Zo hebben wij kasten in onze winkel en showroom staan die rondere en sierlijke vormen hebben, deze kasten zouden misstaan in een interieur waar alles strak en modern is. Denk ook goed na over de kleur. Doorgaans zijn onze kasten van een wat donkere kleur, dit komt door de lak. De lichtere kasten zijn in de was gezet. Dit zijn over het algemeen wat rustigere kleuren die in vele interieurs passen. U zult wel uitschieters binnen ons assortiment vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een blauwe Jugendstil buffetkast? Laat u niet leiden door de kleuren die u nu aantreft op onze website en onze winkel. Het is namelijk mogelijk om alle kasten in elke gewenste RAL-kleur te (laten) schilderen door een van onze vakmensen. Maar vraag eerst naar de mogelijkheden hiervoor, de ene kast laat zich beter schilderen dan de andere.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van een antieke buffetkast?

U kunt een antieke buffetkast herkennen aan de volgende kenmerken:

 • Gebouwd vóór 1922
 • Bestaat (doorgaans) uit twee delen
Betaal ik veel verzendkosten omdat het gaat om een grote, antieke buffetkast?

Nee, wij leveren uw antieke buffetkast gratis met onze eigen chauffeurs en vrachtwagens. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat deze veilig vervoerd wordt.

Welke houtsoorten kan ik uit kiezen voor mijn antieke buffetkast?

De antieke buffetkasten bestaan uit de volgende houtsoorten:

 • Grenenhout
 • Eikenhout
 • Notenhout
Wat is de levertijd van een antieke buffetkast?

We leveren uw antieke buffetkast binnen twee weken af.