Vitrines

Resultaat 1–30 van de 90 resultaten wordt getoond

Wat zijn antieke vitrines?

Als u aan een vitrine denkt, denkt u hoogstwaarschijnlijk aan een vierkante kast met aan 3 of 4 zijden ramen en enkele legplanken. Wellicht nog met een LED- of spotlampje aan de bovenkant. Echter waren er vroeger ook al vitrines. In ons assortiment antieke vitrines vindt u deze mooie kasten en zult u zien dat dit zeer stijlvolle meubelstukken zijn.

Onze antieke vitrines zijn nog steeds te gebruiken

Onze antieke antieke vitrines zijn nog steeds te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn: om uw kostbaarheden tentoon te stellen. De houten meubelstukken zijn veelal versierd met bronzen beslag. Doorgaans zijn deze gebouwd in een luxe houtsoort zoals notenhout. Ondanks de leeftijd van deze antieke vitrines hebben ze nog erg mooie raampjes waardoor uw kostbaarheden goed zichtbaar zijn en waardoor u ze kunt tentoonstellen aan uw gasten. Wij staan bekend om onze jarenlange ervaring en kennis van antieke meubelen. Dit geldt uiteraard ook voor antieke vitrines. Wanneer een meubelstuk bij ons binnenkomt wordt deze uitvoerig gecontroleerd. Het kan namelijk zijn dat er beschadiging aan zitten of dat er houtworm in heeft gezeten. Als dit het geval is, gaan onze antieke meubels eerst naar onze werkplaats. In de werkplaats staan onze professionele collega’s die jarenlange ervaring hebben in het restaureren van antieke meubelen. Zij zullen kleine beschadigingen herstellen en zo nodig de meubelen voorzien van een nieuwe was- of verf laag. Ontbreekt er een ruitje of is deze gebarsten? Dan gaan we zelfs op zoek naar een vervangend ruitje. Als u een antieke vitrine bij ons besteld heeft wordt door uit onze winkel gehaald en een laatste maal gecontroleerd. Als het meubelstuk is langsgelopen zal deze zorgvuldig worden ingepakt voor transport. Bij Nostalgiepalast doen we alles zelf: we hebben professionele chauffeurs die precies weten hoe ze antieke meubelen in de vrachtwagen moeten pakken en hoe deze vervoerd moeten worden. We hebben tevens eigen vrachtauto’s. Op deze manier hebben wij van A tot Z alles zelf in de hand waardoor we kunnen garanderen dat uw bestelde antieke vitrine in topconditie aankomt.

Een andere kijk op antieke vitrines

U zult in ons assortiment ook antieke vitrines aantreffen die er wellicht wat anders eruit zien dan u verwacht van een ‘traditionele’ vitrine. Denk bijvoorbeeld aan de variant die u hieronder ziet. Dit is een tafelmodel. In de tafel zit een mooie glasplaats verwerkt. Hierdoor is het mogelijk om dingen uit te stallen in de tafel zelf. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, unieke verzamelobjecten of andere objecten die u graag wilt laten zien aan de buitenwereld. Gebruik de tafel als bijvoorbeeld een salontafel, dan zien uw gasten uw unieke objecten.

Nog veel meer dan antieke vitrines te vinden bij ons

U vindt nog veel meer mooie meubels naast de antieke vitrines bij Nostalgiepalast. We hebben namelijk een 8000 vierkante meter grote winkel met allerlei verschillende meubels. Van antiek en nieuw, bar- en winkelinrichting, uw vindt alles bij ons. U kunt alles uitproberen, want de gehele collectie meubels die u op onze website aantreft, vindt u opgesteld in onze winkel. Een kleine greep uit onze collectie:

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een antieke vitrinekast het beste onderhouden?

Onze antieke vitrines zijn in onze werkplaats al behandeld en eventueel afgewerkt met een verf-, was- of laklaag waardoor ze beschermd zijn. Ze behoeven daarom geen tot weinig onderhoud.

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen voor mijn antieke vitrinekast?

Onze vitrinekasten zijn onder andere gemaakt van de volgende houtsoorten:

  • Grenenhout
  • Mahonie
  • Eikenhout
  • Notenhout
Kan ik de antieke vitrinekasten in een showroom bekijken?

De antieke vitrinekasten staat in onze 8000 vierkante meter grote showroom en winkel in Nordhorn die 7 dagen per week is geopend.