Kisten

Toont alle 14 resultaten

Antieke kisten kopen?

Bij Nostalgiepalast in Nordhorn vindt u een brede selectie antieke kisten. Deze antieke kisten hebben wij met zorg uitgezocht en opgenomen in onze grote collectie antieke meubelen. Onze kisten zijn van een degelijk formaat en zullen daardoor niet zomaar wegvallen in het interieur. De kisten kunnen namelijk gebruikt worden als decoratiestuk in bijvoorbeeld uw woonkamer, slaapkamer of eetkamer. De verschillende kleuren en houtsoorten zorgen ervoor dat er voor iedereen wat wils is, dus ook in uw interieur past een van onze vele antieke kisten.

Waar zijn antieke kisten voor te gebruiken?

De antieke kisten in ons assortiment zijn breed inzetbaar. Echter hadden deze vroeger een een specifieke functie: in de kisten werden de dekens opgeborgen. Daarom zult u de term ‘dekenkisten’ veelvuldig tegenkomen in de productnaam en de productomschrijving van onze kisten. Natuurlijk zijn de kisten te gebruiken voor meer dan het opbergen van dekens, dat is geheel vrij aan u. U zult zien dat enkele van onze antieke kisten een dubbele functie als zitmeubel hebben vervuld. Dit zult u merken doordat de bovenkant van de kisten een wat lichtere of verweerde kleur hebben. Dit hoeft niet perse lelijk te zijn, het voegt juist wat extra charme toe aan de antieke kisten. Daarom hebben we in ons assortiment zowel originele, niet gerestaureerde kistjes als gerestaureerde varianten staan.

Houtsoorten van onze antieke kisten

Wat u mogelijk opgevallen is, is dat het gros van onze kisten gemaakt is van grenenhout. Het hout is van nature erg mooi gebleven. Enkele kisten zijn beschilderd, in de was gezet of hebben een laklaag. Wanneer de kisten bij ons binnen komen dan gaan deze eerst door de werkplaats ter controle. Onze restaurateurs hebben jarenlange ervaring in het restaureren en opnieuw behandelen van antieke, houten meubelen. Waar zij doorgaans werken met antieke kasten in allerlei soorten en maten, draaien zij de hand ook niet om voor een antieke kist.

De meubels worden zorgvuldig gecontroleerd op beschadigingen en eventueel ongedierte. Houtworm kan namelijk ervoor zorgen dat het hout beschadigt wanneer dit niet verholpen wordt. Daarnaast kan het zijn dat er door de jaren heen wat beschadigingen of verkleuringen zijn ontstaan. In onze werkplaats wordt dit voor u opgelost.

Onze kisten zijn perfect te gebruiken als antieke dekenkist

Een antieke dekenkist is hip (en handig)! Hoewel de opbergkisten veel verschillende opbergfuncties hebben, denk aan speelgoed, kussens, of om de bordspelletjes in op te bergen, werden ze vroeger vooral als antieke dekenkist gebruikt. Een antieke dekenkist stond meestal op de slaapkamer. Omdat huizen minder goed geïsoleerd waren, had men veel dikke dekens op bed liggen op ‘s nachts warm te blijven. Deze dikke dekens moesten tijdens de zomerdagen netjes worden opgeborgen. Omdat deze niet in de normale garderobekast of kledingkast passen koos men ervoor om een dekenkist neer te zetten. In de dekenkist konden meerdere dekens worden opgestapeld. Omdat de kist volledig is afgesloten konden er geen muizen in komen die bijvoorbeeld de vulling uit de dekens konden halen.

De dekenkisten zijn in goede staat en zijn nog in werkende staat. Dat betekent dat de scharnieren nog werken. Daarnaast zijn de dekenkisten van beslag, welke in de meeste gevallen nog origineel is. Dit zorgt ervoor dat de kist niet alleen heel handig is, maar esthetisch ook nog eens plezant is om naar te kijken.

Antieke kisten uit voorraad

Op deze website vindt u slechts een kleine greep uit onze antieke kisten. Wekelijks zetten wij nieuwe kisten op de foto en op onze website, dat betekent dat ons assortiment regelmatig wordt uitgebreid. Het volledige assortiment antieke kisten hebben wij in onze winkel staan. Onze winkel is 8000 vierkante meter groot en hier staan tientallen antieke kisten voor u opgesteld. Deze kunt u zo perfect bekijken, uitproberen en direct afrekenen in onze winkel.We hebben onze selectie antieke kisten in onze 8000m2 grote winkel in Nordhorn staan. U kunt dus gerust langskomen om ons assortiment te komen aanschouwen. We hebben duizenden artikelen die wij direct kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan:

Dit is slechts een kleine greep uit onze meubelassortiment. U vindt nog veel meer meubels, antiek en snuisterijen in onze winkel. Wist u dat we zelfs een buitengedeelte hebben? Hier vindt u prachtige bronzen tuinbeelden, statige hekwerken en verschillende soorten steenwerk voor in de tuin. Daarnaast hebben we nog niet al onze producten online staan. Dagelijks voegen wij nieuwe producten toe, dus daar kunnen ook antieke kisten tussen zitten. Kom een kijkje nemen in de grootste antiekwinkel van Europa. Bent u op zoek naar iets specifieks? Vraag een van onze verkoopmedewerkers. Ondanks dat wij ons in Duitsland bevinden hebben wij Nederlands(sprekend) personeel. Dat betekent dat u niet bang hoeft te zien dat u zich met handen en voeten verstaanbaar moet maken. Zo willen wij ervoor zorgen dat u zich volledig thuis kunt voelen in onze winkel en perfect geholpen kunt worden door ons professionele winkelpersoneel.

Antieke kisten