Antieke kluizen

Toont alle 17 resultaten

Antieke kluis of brandkast kopen?

Voor een antieke kluis of brandkast bent u bij Nostalgie Palast aan het juiste adres. Wij hebben deze namelijk in allerlei soorten en maten. Bekijk ons huidige assortiment hierboven.

Antieke originele kluizen

Onze antieke kluizen en brandkasten zijn allen origineel. De kluizen zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Niet enkel onze buffetkasten zijn in Biedermeierstijl, maar ook onze brandkasten. Het minimale en simpele ontwerp kenmerkt zicht direct aan de Biedermeierstijl. Ook in Gründerzeitstijl zijn onze antieke kluizen en brandkasten te verkrijgen. De Gründerzeit is direct te herkennen in de uitlopende bovenkant en iets ingevallen deur.

Gerestaureerde antieke kluizen

Onze kluizen zijn doorgaans gerestaureerd of in originele staat. Velen zijn voorzien van een mooie laklaag. De authentieke kleuren zorgen voor een nostalgische look. Wij voorzien deze tevens van (originele) sleutels, waardoor ze niet enkel als decoratie dienen maar ook geschikt zijn om daadwerkelijk waardevolle goederen in op te bergen.

Mechanisme antieke kluizen

U kent de originele kluizen mogelijk uit films, met een of meerdere grote draaiknoppen. Echter zult u dit herkenbare kenmerk niet altijd tegenkomen bij de kluizen. Onze kluizen zijn ook te openen door middel van de bijgeleverde sleutels. Mocht het wel een kluis betreffen met een draaicombinatie, dan zijn wij uiteraard in het bezit van de juiste code. Enkele kluizen zijn niet voorzien van 1 enkele draaicombinatie, maar soms meerdere. Deze draaiknoppen zullen zich aan de voorkant van de kluis bevinden, maar zullen niet altijd direct zichtbaar zijn. Zo zijn er modellen waarbij de draaiknoppen weggewerkt zijn achter een extra paneel. Door het paneel te openen verschijnen daarachter de draaiknoppen voor het invoeren van de cijfercombinatie. De antieke brandkasten die Nostalgiepalast aanbiedt komen doorgaans uit Duitsland. Naast het kenmerkende uiterlijke vertoon van de kluizen in onder andere Gründerzeitstijl, is het u mogelijk opgevallen dat de voorkant van de kluizen vrij statisch en simpel zijn. De elementen die het sleutelgat omranden zijn daarentegen heel sierlijk. Het spiegelende element volgt ronde en organische vormen, in tegenstelling tot de statige en doorgaans hoekige vormen van de kluizen. Bij de restauratie wordt er doorgaans voor gekozen om deze elementen in goud of zilver te spuiten. Hierdoor wordt het contrast tussen de twee verschillende vormen uitvergroot, maar zorgt tegelijkertijd niet voor een storend of enorm in het oog springend element. Door het zware gewicht en de enorme grootte van de antieke kluizen en brandkasten kan er niet zomaar mee aan de haal worden gegaan.

Binnenkant antieke brandkasten

Onze antieke brandkasten zijn naast een mooi visueel stuk in het interieur, ook daadwerkelijk te gebruiken om kostbaarheden in op te bergen. In de binnenkant van de brandkasten vindt u meerdere manieren om uw kostbaarheden in op te bergen. De indeling van de binnenkant verschilt per kluis. Waar enkele van onze kluizen een indeling hebben met enkele legplanken, wat kleine opbergvakjes en over het algemeen 1 groot opbergvak, zijn er ook kluizen die een extra beveiligd vak hebben. Dit extra vak bevindt zich binnen in de kluis, achter de eerste deur. De plek die voor extra opslag zorgt, kan worden geopend met een sleutel. Dit zorgt voor een nieuwe laag van veiligheid waardoor u er zeker van kunt zijn dat, mocht een onbekende op een of andere manier zich toegang weten te verschaffen tot de kluis, het alsnog erg lastig wordt gemaakt om de inhoud van het extra vak in te kunnen zien of mee te nemen.

Jaartallen antieke kluizen

De antieke kluizen hebben variërende jaartallen. Zo komt de oudste kluis uit ongeveer 1880. Dit bouwjaar kenmerkt zicht in de duidelijke Gründerzeit– en Biedermeierstijl. Vanwege het hoge gewicht dient er rekening gehouden worden met het vervoer, mocht u dit zelf doen. Bij Nostalgie Palast bieden wij gratis verzending op onze producten, zodat u dit niet zelf hoeft te doen.