Fonteinen & Bronnen

Resultaat 1–30 van de 45 resultaten wordt getoond

Fonteinen in allerlei soorten en maten

Bij Nostalgiepalast vindt u fonteinen in allerlei soorten en maten. Dus bent u op zoek naar een betonnen fontein of een fontein van brons, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze beeldentuin vindt u een uitgebreid assortiment fonteinen, van antiek tot nieuw. Maar ook marmer beelden, betonnen beelden en beelden van brons hebben in een grote verscheidenheid staan.

Fontein beton tuin

De meest voorkomende fontein is de fontein gemaakt van beton. Dit tuinelement zal menig tuin net dat beetje extra luxe geven. De betonnen fonteinen worden gemaakt door vloeibaar beton in een mal te gieten. In deze mal wordt dan nog een extra buis geplaatst zodat er een holle passage ontstaat door het beeld heen. Hierdoor kan het water van de pomp door de fontein heen stromen.  Op een speelse wijze zal het water dan uit de fontein stromen. Dit kan bijvoorbeeld een vissenmond zijn, maar denk ook aan een mand of zelfs een zwanenhals. Doorgaans zijn de fonteinen klassiek vormgegeven. Dit zorgt voor een luxe uitstraling van de beelden waardoor de tuin waarin het beeld is neergezet.

Bronzen fonteinen voor een extra luxe uitstraling

Naast fonteinen gemaakt van beton, bieden wij ook fonteinen aan in een geheel andere klasse. Namelijk de bronzen fontein. Waar de waterspuiers gemaakt van steen doorgaans licht van kleur zijn, zijn deze beduidend donker. Dit zorgt voor een geheel andere uitstraling en kan een toevoeging zijn voor uw beeldentuin. Een andere bijkomstigheid is dat deze fonteinen van brons door de tijd heel wat van kleur veranderen. Waar dit bij de stenen variant wellicht lelijk kan ogen, geeft de oxidatie bij bronzen fonteinen een authentieke look. De groenige uitslag is niet schadelijk voor het beeld en is niet te voorkomen.

U vindt nog veel meer bij Nostalgie Palast

Nostalgie Palast heeft nog veel meer dan de fonteinen die u op deze pagina vindt. Onze winkel is namelijk 8000 vierkante meter groot. In deze winkel vindt u alles voor wonen, zowel binnen als buiten. Of u nu op zoek bent naar een prachtige klepbank voor in de eetkamer, een nieuwe bank in de woonkamer of wellicht een huisbar voor op zolder, u vindt het allemaal Nostalgie Palast. Ook onze zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. We zijn namelijk de grootste in Nederland als het aankomt op barmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan volledige bars, maar ook als onmisbare barkrukken en verlichting. Heeft u een winkel en bent u op zoek naar nieuwe winkelinrichting? Bekijk dan ons prachtige aanbod toonbanken en winkelkasten. Ook voor op maat gemaakte projecten bent u bij ons aan het juiste adres. Door jarenlange ervaring en een eigen werkplaats weten wij u wensen te vertalen in uw droogbar of toonbank. Veel gestelde vragen

Ik wil graag een fontein beton voor in de tuin. Hoe maak ik deze werkend?

Het aansluiten van een fontein beton is eenvoudig: sluit een waterslang aan op het tuitje wat zich doorgaans aan de achter- en onderkant van de fontein bevindt.

Kan ik jullie assortiment van (bronzen) fonteinen bekijken in een showroom?

U vindt een groot aantal bronzen, stenen en marmeren fonteinen in onze beeldentuin die 7 dagen per week vrij te bezoeken is.

Hoe wordt de fontein beton bij mij thuis afgeleverd?

De fontein wordt zorgvuldig ingepakt en, indien nodig, op een pallet geplaatst. Onze eigens chauffeurs brengen de fontein naar uw toe.

Waar moet ik op letten bij het onderhouden van een fontein beton voor in de tuin?

Kalkvorming kan ervoor zorgen dat de fontein verstopt raakt. Zorg er in de winter voor dat de fontein leeg is, anders kan bevroren water schade aanrichten aan de fontein.