Gratis verzending in Nederland en Duitsland Klanten geven ons 4,6 van de 5

Nostalgiepalast Nordhorn

Bornestraße 15, Nordhorn

4,6 36 reviews

 • Avatar V c ★★★★★ 4 maanden geleden
  Einfach toll ! 🙂Super freundliche Leute, tolle Beratung und alles ging extrem schnell.Wir sind super zufrieden und werden auch weitere Möbelstücke dort kaufen.Hochwertig … Lees hele review und ausgefallen, genau was wir suchten.Hier findet man wirklich etwas für jeden Geschmack und nicht den üblichen 0815 Kram 😉
 • Avatar Dick Turpin ★★★★★ 4 maanden geleden
  Fantastisch, hier findet man alles was das Herz begehrt.Wir waren drei Stunden vor Ort, und haben ein traumhafte Einrichtung gefunden. Einfach nur geil!!!
 • Avatar Antje Jakob ★★★★★ een jaar geleden
  Wer ein antikes Stück oder andere Besonderheiten zb.Vintage usw sucht wird hier auf jeden Fall fündig. Sehr viel Auswahl ,schauen lohnt sich auf jeden Fall,hat … Lees hele review mir dort sehr gut gefallen . Freundliches Personal.

sterren
Elke dag geopend

Klepbanken

Resultaat 1–30 van de 44 resultaten wordt getoond

Klepbank kopen?

Bij Nostalgie Palast in Nordhorn hebben we een ontzettend groot assortiment klepbanken. Deze klepbanken kunnen wij direct uit voorraad leveren. We hebben namelijk in onze winkel al tientallen banken voor u klaar staan om te bezichtigen, te voelen en uiteraard om uit te proberen. Ziet u een klepbank staan maar wilt u deze een slag groter of wellicht een slager kleiner? In ons magazijn hebben wij honderden verschillende breedtes, soorten en kleuren voor u klaarstaan. De kans is dus heel groot dat wij exact de klepbank hebben waar u naar op zoek bent.

Heeft u de juiste breedte gevonden maar heeft u liever de bank is een andere gewenste kleur? Ook dat is mogelijk! We hebben namelijk een eigen werkplaats direct naast onze winkel. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het restaureren, lakken en schilderen van onder andere (antieke) kasten, tafels, stoelen en uiteraard ook klepbanken. Bent u in de winkel? Vraag dan aan een van onze verkoopmederwerkers welke mogelijkheden er zijn. Heeft u al een RAL-kleur in gedachten? Geef dan deze aan ons door, dan zullen wij de klepbank voor u in uw gewenste kleur gaan schilderen.

Ons online assortiment reflecteert nog niet onze gehele collectie. Dagelijks voegen wij nieuwe producten toe aan onze website en winkelcollectie. Ziet u nog niet de perfecte klepbank? Vraag dan aan van onze medewerkers naar de mogelijkheden, de kans is namelijk groot dat wij de klepbank wel achter hebben staan of dat wij deze nog binnen krijgen.

Klepbanken in verschillende houtsoorten

Zoals u mogelijk al heeft opgemerkt door ons online assortiment te bekijken zijn er veel verschillende soorten, maten en kleuren klepbanken te verkrijgen. Wat tevens opvallend is, is dat de prijzen tussen alle banken sterk verschilt. Nu bent u wellicht benieuwd naar de oorzaak achter deze prijsverschillen. Niet alleen de maat speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de houtsoort waaruit de bank is vervaardigd. Daarom hierbij een kleine opsomming van alle houtsoorten waaruit de klepbanken die wij in ons assortiment hebben bestaan:

 • Grenen
 • Teakhout
 • Mahonie

Elke houtsoort heeft een eigen look en feel. De nerf van de houtsoort zorgt dat de eventuele kleur een mooi reliëf krijgt.

Zijn het antieke klepbanken?

De klepbanken die u op deze pagina vindt zijn geen antieke klepbanken. Wel zijn veel van deze klepbanken reproducties van de antieke klepbanken. Dit is veelal terug te zien het ontwerp en vormgeving van deze banken. Denk aan de sierlijke rugleuning die vaak voorzien is van verscheidene vlakken gescheiden door spijltjes. Enkele banken zijn wat speelser en zijn voorzien van een hart uitgesneden in het hout.

De bovenkant van de rugleuning kan organische, ronde vormen hebben, maar doorgaan zul je deze aantreffen in rechte, doorgetrokken stukken.

De armleuning komt over het algemeen in twee verschillende soorten armleuning, als deze al is voorzien van een armleuning. Het is namelijk mogelijk dat de klepbank geen armleuning heeft, dit gebeurt doorgaans als het een hoekbank betreft. De armleuning kunnen hoekig en recht doorlopen. De sierlijke modellen lopen aan de bovenkant naar buiten af, hebben vaak een bolling en hebben sierlijke elementen al spijltjes.

Wat maakt een klepbank een klepbank?

De naam verklapt het natuurlijk al: bij een klepbank is het mogelijk het zitgedeelte omhoog te bewegen. Hierdoor is het ‘verborgen’ opbergvak zichtbaar. Onder het gehele zitgedeelte bevindt zich namelijk een holle ruimte. Wanneer het zitvlak door middel van de schanieren omhoog wordt bewogen is het eenvoudig om bij het opbergvak te komen. Dit opbergvak maakt de bank niet alleen heel praktisch, maar is enorm ruimtebesparend. Bij grote klepbanken, we hebben ze tot wel drie meter, betekent dus dat je wel drie meter aan opbergruimte hebt zonder dat er een grote kast of kist on de weg staat.

Klepbanken
Klepbanken