Gratis verzending in Nederland en Duitsland Klanten geven ons 4,6 van de 5

Nostalgiepalast Nordhorn

Bornestraße 15, Nordhorn

4,6 36 reviews

 • Avatar Edward Preger ★★★★★ een maand geleden
  Geweldig veel keuze en een goede service. Een bezoek aan de winkel of de site meer dan waard. Aanrader!
 • Avatar Bas ter Beek ★★★★★ 9 maanden geleden
  Nostalgiepalast heeft een heel grote winkel. Als je hier naartoe gaat moet je echt wel een middagje uittrekken om alles te kunnen zien. We hebben alles in de winkel … Lees hele review in alle rust kunnen bekijken.
  We dachten in eerste instantie, vanwege de naam, dat de winkel vooral veel antieke spullen zou hebben. Maar niets blijkt minder waar. Weliswaar kan je ook je hart ophalen voor allerlei oude kasten, tafels en decoratie, maar wij zijn tevreden naar huis gegaan met een nieuwe kloostertafel. In de winkel loopt voornamelijk Nederlandstalig personeel rond, wat voor ons wel handig was aangezien ons Duits vrij beperkt is. In overleg met het winkelpersoneel hebben wij de tafel niet zelf hoeven meenemen, maar is deze bij ons thuis geleverd. We hebben geen stoelen gezien die er bij passen, maar ze hebben ons aangeraden om op de website te kijken van Nostalgiepalast mocht er eventueel nog niets nieuws bij komen.
  Kortom: leuke en grote winkel om rond te neuzen, ook als je niet persé iets nodig hebt!
 • Avatar Dennis Weener ★★★★★ 7 maanden geleden
  Heel veel keuze... Machtig!

sterren
Elke dag geopend

Koloniale meubelen

Toont alle 36 resultaten

Wat zijn koloniale meubelen?

De meeste mensen denken bij koloniale meubelen vaak aan teak meubels. Dat is helemaal juist. Teak meubels zijn daarentegen niet altijd koloniaal.

Koloniale meubelen kennen hun oorsprong uit de tijd dat Indonesië nog een kolonie was van Nederland. Per schip werden de donkere, robuuste meubels naar ons land vervoerd. De kleur varieert van roodbruin tot bijna zwart. De donkere kleur en vele versieringen en ornamenten zijn kenmerkend voor dit tijdperk, waar tegenwoordig meubels als tafels en kasten minder sierlijk zijn en vaak wat strakker ogen. Kijk bijvoorbeeld naar industriële meubels. Deze bestaan doorgaans uit een metalen onderstel met een lichte houtkleur. Deze zijn recht toe, recht aan en zonder ronde vormen of sierlijk houtsnijwerk. Vaak komen deze meubels in combinatie met mangohout.

Ook tegenwoordig zijn koloniale meubels niet meer weg te denken uit onze inrichtingen en, om eerlijk te zijn: zie je het aanbod online krimpen. Toch bieden we bij Nostalgiepalast een grote collectie koloniale meubelen aan om dat online gat op te vullen. Deze zijn zowel in de online winkel terug te vinden, als in onze 8000 vierkante meter grote winkel. Deze is 7 dagen in de week geopend. Als u ervoor kiest om de meubels direct uit onze winkel mee te nemen, geniet u ook nog eens van een extra korting op onze online prijzen. Het loont dus om eens een bezoekje te brengen aan de grootste antiekwinkel van Europa!

De teak meubelen van nu lijken in de verste verte niet meer op de koloniale meubels van vroeger. Het hout is nog steeds afkomstig uit Indonesië en wordt verwerkt door echte vakmensen. Alles met de hand gemaakt. Het verschil zit hem in de behandeling van het hout. In onze hedendaagse inrichtingen zien we veel blank teakhout (onbehandeld) en donker, maar minder bewerkt, hout terug.

Handgemaakte koloniale meubelen

Al onze koloniale meubels worden door ons rechtstreeks geïmporteerd uit Indonesië. Nog steeds wordt ieder meubelstuk met de hand gemaakt. Dat maakt ieder meubel uniek. Wij maken enkel gebruik van de beste kwaliteit teakhout. Wanneer wij een nieuwe voorraad koloniale meubelen laten aanrukken uit Indonesië, dan controleren wij bij het uitladen van de meubelstukken deze stuk voor stuk. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat de meubelen die wij aanbieden zonder beschadigingen of lelijk afwerkingen worden aangeboden, zoals u van ons gewend bent. Ook voordat wij het meubelstuk bij u bezorgen, zorgen onze medewerkers ervoor dat elk meubelstuk gecontroleerd is op eventuele beschadigingen. Als het stuk is goedgekeurd, verpakken wij het meubelstuk goed zodat deze ook tijdens het transport onbeschadigd blijft. Onze chauffeur laadt eenmaal bij u aangekomen het meubelstuk uit en brengt het, op de eerste verdieping, naar binnen.

Koloniale kasten en meer

Onze collectie koloniale meubels loopt uiteen van eettafels, tot salontafels of ladekast. Koloniale meubels zijn ook erg goed te combineren met de blanke teakhouten variant. Bekijk (een deel van) onze collecties direct in de webshop.

– Koloniale teak meubels

– Blanke teak meubels

Alle meubels uit de collectie blanke teak meubels kunnen ook worden geleverd in koloniale kleur.

Worden mijn koloniale meubels thuis geleverd?

Jazeker! Alle producten in onze webshop worden gratis bij u thuis geleverd. M.u.v. bezorging op de Nederlandse en Duitse eilanden en artikelen in de categorie afhaalprijzen.

Koloniale meubels op maat

Op zoek naar maatwerk? Wij leveren ook meubels of complete projecten op maat. Denk hierbij aan een barmeubel op maat of bijvoorbeeld een kookeindland.

Kom langs in onze showroom

Kom langs in onze showroom in Nordhorn en laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment teak meubels. Onze experts staan 7 dagen per week voor u klaar. Wij zijn gevestigd op slechts vijf minuten rijden van de Nederlandse grens. Meer informatie over onze openingstijden en bereikbaarheid vindt u hier.

Koloniale meubelen - eettafel Koloniale meubelen - Statafel Koloniale meubelen - Salontafel