Gratis verzending in Nederland en Duitsland Klanten geven ons 4,6 van de 5

Nostalgiepalast Nordhorn

Bornestraße 15, Nordhorn

4,6 36 reviews

 • Avatar Edward Preger ★★★★★ een maand geleden
  Geweldig veel keuze en een goede service. Een bezoek aan de winkel of de site meer dan waard. Aanrader!
 • Avatar Bas ter Beek ★★★★★ 9 maanden geleden
  Nostalgiepalast heeft een heel grote winkel. Als je hier naartoe gaat moet je echt wel een middagje uittrekken om alles te kunnen zien. We hebben alles in de winkel … Lees hele review in alle rust kunnen bekijken.
  We dachten in eerste instantie, vanwege de naam, dat de winkel vooral veel antieke spullen zou hebben. Maar niets blijkt minder waar. Weliswaar kan je ook je hart ophalen voor allerlei oude kasten, tafels en decoratie, maar wij zijn tevreden naar huis gegaan met een nieuwe kloostertafel. In de winkel loopt voornamelijk Nederlandstalig personeel rond, wat voor ons wel handig was aangezien ons Duits vrij beperkt is. In overleg met het winkelpersoneel hebben wij de tafel niet zelf hoeven meenemen, maar is deze bij ons thuis geleverd. We hebben geen stoelen gezien die er bij passen, maar ze hebben ons aangeraden om op de website te kijken van Nostalgiepalast mocht er eventueel nog niets nieuws bij komen.
  Kortom: leuke en grote winkel om rond te neuzen, ook als je niet persé iets nodig hebt!
 • Avatar Dennis Weener ★★★★★ 7 maanden geleden
  Heel veel keuze... Machtig!

sterren
Elke dag geopend

Antieke Kassa's

Toont alle 15 resultaten

Antieke kassa kopen

Bent u op zoek naar een echte blikvanger voor in uw winkel? Kies dan voor een van onze antieke kassa’s. U vindt in ons ruime assortiment o.a. antieke National kassa’s. Alle antieke kassa’s zijn in goede staat en werkend te bekijken.

Bouwjaar en afzetmarkt

De meeste items in onze collectie zijn geproduceerd omstreeks 1900 en geschikt voor de Nederlandse of Duitse markt. Dat wil zeggen dat de prijzen worden weergegeven als Duitse Mark of Nederlandse gulden.

Antiek kassa’s van National

Bij Nostalgiepalast hebben we doorgaans antieke kassa’s van het merk National. In zijn volledigheid heet dit bedrijf National Cash Register, wat wordt afgekort met NCR en in de volksmond beter bekend als National. Dit bedrijf werd al in 1894 opgericht in Dayton, Ohio in de Verenigde Staten als fabrikant van kassa’s. In 1879 heette dit bedrijf nog National Manufacturing, in datzelfde jaar hebben zij hebben de eerste mechanische kassa’s geproduceerd en verkocht. In die tijd waren kassa’s heel prijzig, rond de 50 dollar, wat ongeveer 1100 euro in 2021 is. Hierdoor werd maar een handjevol van deze kassa’s daadwerkelijk in gebruik genomen. Om het aantal verkopen te vergroten zette de eigenaar een interne verkoopopleiding op. Onder het motto dat een kassa niet slechts een apparaat maar meer een radar in het hele geheel van een bedrijf was, werden er meer kassa’s verkocht.

Tegenwoordig is NCR een volwaardige bank met meerdere kantoren en kan men een bankrekening afsluiten en kan de klant van vele diensten worden voorzien.

Eigenschappen antieke kassa’s

De antieke kassa’s van National Cash Register die wij hebben staan bij Nostalgiepalast komen in allerlei soorten en maten en verschillen soms sterk in bouwjaar. De kassa’s die worden aangeboden in onze webshop zijn doorgaans gebouwd voor de Nederlandse en Duitse markt. Dit is te zien aan de valuta die wordt gehanteerd. Enkele van de kassa’s zijn voorzien van de Duitse Mark of de Nederlandse Gulden. Soms kan het zijn dat een kassa voor beide valuta’s werkt of dat deze helemaal ‘algemeen’ is gemaakt. In dat geval zal er geen Mark- of Guldenteken te zien zijn. De kassalade is wel gebouwd voor bepaalde valuta’s, bijvoorbeeld de grootte en het aantal verschillende bankbiljetten.

De kassa’s zijn niet enkel een blok messing, maar is ook voorzien van sierlijke elementen. Boven de kassalade wordt er vaak gebruik gemaakt van een stukje marmer, wat erg slijtvast is en beschadigingen voorkomt. De kassalade wil nog wel eens van hout zijn, dus dan is een marmeren plateautje zeer welkom. De verschillende metalen als messing en koper en steensoorten als marmer en keramiek zorgen voor een mooi schouwspel.

Het zal u vast opgevallen zijn dat de antieke kassa’s een heel andere look en feel hebben dan de kassa’s van nu. Waar de elektronische kassa van tegenwoordig puur functioneel en weinig sierlijks bevat, tonen oudere kassa’s juist het tegenovergestelde. De grote, vaak hoge kassa, werden doorgaans rijkelijk versierd. Een bloemenmotief welke is verwerkt in vrijwel alle kanten van het kassasysteem, vormde en vormt nog steeds een lust voor het oog. Er werd ook tekst gestanst op de kassa’s. Het was heel gebruikelijk om het merk van de kassa groot uitgemeten zichtbaar te hebben op meerdere kanten. Zo zult u vaak het woord National op de NCR kassa’s terugvinden. Aan de bovenkant wordt een tekst gebruikt die gericht is op de klant, bijvoorbeeld ‘Total amount’ of ‘Amount Purchased’ als het een kassa voor de Amerikaanse markt betreft, of ‘Ihre Zahlung’ als het een Duits systeem betreft.

Werking antieke kassa’s

De antieke kassa’s zijn niet enkel als mooie eyecatcher te gebruiken. We zorgen er namelijk voor dat de kassa er niet alleen goed uit ziet, maar dat deze ook daadwerkelijk te gebruiken is. De lade moet open en dicht kunnen, de knoppen moeten werkzaam zijn en de hendel moet de kassa doen rinkelen.

Andere soorten en toebehoren

Uiteraard bestaan er ook andere merken. In ons aanbod vindt u naast de National Cash Register kassa’s ook een handjevol andere merken en toebehoren. Zo werd er vroeger gebruik gemaakt van een specifieke tafel om de kassa op neer te zetten. Deze kassatafels zult u niet heel vaak meer zien, maar bij Nostalgiepalast hebben we er enkele staan. De kassatafels zijn vaak vierkant en voorzien van een opbergvak in de vorm van een grote lade aan de achterzijde.

Bekijk ook eens onze winkelkasten, toonbanken, verlichting en lambrisering.