Koloniale tafels

Toont alle 3 resultaten

Koloniale tafels

Bij Nostalgiepalast vindt u een breed assortiment koloniale meubelen. Uiteraard kunnen daar koloniale tafels niet in ontbreken. Deze prachtige, statige tafels zorgen voor een robuuste look in uw interieur. Ze zorgen niet alleen voor een interessant object voor het oog, maar ze zijn ook zeer degelijk en een lust voor het oog. Wat onderscheidt een koloniale tafel van een normale tafel? De koloniale tafel heeft enkele kenmerken die u, wanneer u ze eenmaal weet, onlosmakelijk met koloniale meubels weet te associëren.

  • Hoekig design Wanneer u ons assortiment bekijkt is er één kenmerk waar u niet omheen kunt: het design is erg strak en hoekig. U zult de koloniale meubelen bijna nooit met ronde hoeken of ronde vormen aantreffen
  • Donkerkleurig De koloniale tafels zijn erg donker van kleur. Vaak zijn deze afgewerkt met een mahonielook; donkerbruin met een rode tint
  • Teakhout De meeste koloniale meubelen zijn vervaardigd uit teakhout wat ervoor zorgt dat deze meubels erg duurzaam zijn waardoor ze erg lang meegaan.

Veel meer dan koloniale tafels

Bij ons vindt u nog veel meer dan koloniale tafels. Denk bijvoorbeeld aan prachtige koloniale kasten. Brede, hoge kasten zorgen voor voldoende opbergruimte in bijvoorbeeld uw slaapkamer. Of gebruik een van de kasten als buffetkast in de keuken, eetkamer of woonkamer. Ook de andere koloniale meubelen in ons assortiment zijn in diezelfde herkenbare koloniale stijl. U vindt ook prachtige koloniale kasten en kastjes zo uit voorraad leverbaar. U kunt zo uw kamer of wellicht zelfs uw gehele woning inrichten in koloniale stijl, wat voor een mooi samenhangend geheel zorgt. Naast de bovenstaande koloniale tafels vindt u in onze 8000 vierkante meter grote winkel nog veel meer meubels. Nostalgiepalast is namelijk gespecialiseerd in barinrichting en winkelinrichting. We hebben honderden producten op voorraad. Het mooiste is nog dat wij u deze ook nog gratis kunnen leveren. Ook voor andere meubels voor uw woon- of eetkamer kunnen wij u van dienst zijn. We hebben namelijk honderden tafelsbanken en stoelen. Voor zowel nieuwe meubels als antieke meubels bent u bij ons aan het juiste adres.

Koloniale tafels met gratis verzending

Wist u dat u gratis verzending krijgt op onze meubels wanneer u deze online bestelt? Wij rijden door heel Nederland én Duitsland en we rijden met onze eigen chauffeurs. Onze chauffeurs hebben jarenlange ervaring met het veilig inladen, vervoeren en uitladen van antieke en nieuwe meubelen. Mocht een meubelstuk uit meerdere delen bestaan dan kunnen zij u helpen met de opbouw. Op deze manier kunnen wij garanderen dat uw bestelde meubelstukken veilig en professionele worden bezorgd. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden. U heeft ons uitgebreide assortiment koloniale tafels gezien op onze website, maar wist u dat al deze meubels ook staan opgesteld in onze 8000 vierkante meter grote winkel en showroom? Daarnaast loont het ook nog eens om een bezoekje te brengen aan onze winkel, want u krijgt tot wel 30 procent korting op onze internet prijzen als u een mooi meubelstuk in onze winkel aanschaft. Bezoek daarom snel onze winkel en geniet direct van deze aanbieding. Vraag een van onze medewerkers naar de voorwaarden en mogelijkheden van deze korting.

Wat zijn precies koloniale tafels?

Koloniale tafels komen, zoals de naam al doet vermoeden, uit de tijd dat Nederland verschillende koloniën bezat in onder andere Azië. De lokale bewoners hadden zelf meubelen staan in een donkere kleur en gemaakt van teakhout. Dit viel zo in de smaak bij de bezetters, dat zij deze meubelen hebben meegenomen naar Nederland. Dit werd in grote getale gedaan, hierdoor is al heel vroeger dit een populaire woonstijl geworden. Deze stijl bestaat nog steeds, maar gelukkig worden deze niet meer meegenomen uit de toenmalige koloniën. Deze worden van gecertificeerd hout gemaakt en zijn van hoge kwaliteit. De stevige tafels, stoelen en kasten zijn allemaal in onze winkel te bekijken. U kunt deze ook online bestellen op deze website. Wanneer u dat doet bezorgen wij deze koloniale meubelen, dus ook uw tafel, geheel gratis.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van een koloniale tafel?
Een koloniale tafel is te herkennen aan de donkerbruine/rode houtkleur en rechte hoeken.

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen voor mijn koloniale tafel? Koloniale tafels zijn voornamelijk gemaakt van prachtig teakhout.

Hoe kan ik de koloniale tafel het beste onderhouden?
De tafel behoeft geen tot weinig onderhoud. Door de afwerking kan de tafel tegen een stootje en krasje. Ook vocht zal niet zo snel een kans krijgen. Zorg er wel voor dat je de tafel schoonmaakt wanneer er iets gemorst is om vlekken te voorkomen.

Is het mogelijk om de koloniale tafel te bekijken in een showroom?
Er staan meerdere koloniale tafels opgesteld in onze 8000 vierkante meter grote showroom in Nordhorn. Deze is 7 dagen in de week te bezoeken.