Biedermeier kasten

Prachtig aanbod Biedermeier kasten

Bij Nostalgiepalast vindt u een prachtig aanbod Biedermeier kasten. Onze kasten zijn zorgvuldig gecontroleerd en zonodig professioneel gerestaureerd en daardoor van uitstekende kwaliteit. Deze antieke biedermeier kasten zullen een ware eye catcher vormen in uw woon-, eet- of slaapkamer.

Wat is een Biedermeier kast?

U heeft wellicht al vaker gehoord van de term ‘Biedermeier‘, maar weet u ook wat het inhoudt? Naast Biedermeier, zult u ook de termen Jugendstil, BarokGründerzeit en Jugendstil tegenkomen. Biedermeier is een tegenbeweging die in de periode van ruwweg 1815 tot 1848 liep. Het is een tegenbeweging richting de empire stijl. Deze kenmerkt zich door veel sierlijke, overdadige versieringen die werden gebruikt in een al vrij turbulente periode van verschillende gewapende gebeurtenissen, zoals een revolutie en een jarenlange oorlog. Men was toe aan rust en eenvoud. Hieruit is de Biedermeier stijl geboren waar veel vriendelijke vormen zoals gebogen lijnen en bloemvormen in terugkomen. Dit is ook terug te zien in onze Biedermeier kasten. Wie de kasten van dichtbij inspecteert zal bijvoorbeeld bloemmotieven terugzien in bijvoorbeeld de kuif of de panelen.

Zijn de Biedermeier kasten in goede staat?

Nostalgiepalast heeft al jarenlange ervaring in het opkopen, restaureren en vervoeren van antieke Biedermeier kasten. Hierdoor hebben we een unieke collectie kunnen creëren. Wanneer wij een nieuwe kast binnenkrijgen zullen we deze eerst uitvoerig controleren. Denk bijvoorbeeld op houtworm, scheurtjes in het hout of beschadigingen aan de verf of lak. In onze eigen werkplaats gaan onze professionele restaurateurs aan de slag om eventuele beschadigingen te herstellen. Daarna zullen ze, indien nodig, de kast opnieuw in de lak of was zetten. Zo zal de kast er weer als nieuw uit zien. Wanneer wij een kast bij de klant af gaan leveren, controleren we deze eerst op eventuele beschadigingen die ontstaan kunnen zijn in de winkel. Zo weten we zeker dat we de Biedermeier kast goed bij u kunnen afleveren. We werken met eigen chauffeurs en hebben een eigen wagenpark. Onze chauffeurs hebben jarenlange ervaring met het vervoeren en in- en uitladen van antieke meubels. Zij leveren de meubels dus professioneel en veilig bij u thuis. Wist u dat wij door geheel Nederland, België én Duitsland leveren? Tevens hebben we op de meeste meubels gratis levering.

Bekijk de Biedermeier kasten in onze 8000 m2 grote winkel

Net over de grens bij Denekamp vindt u onze 8000 vierkante meter grote winkel. Wij hebben hier onze antieke biedermeier kasten opgesteld staan zodat u deze in alle rust en van alle kanten kunt bekijken. Maar wist u dat we nog veel meer verschillende en andere meubels hebben? Zo hebben we naast antieke kasten, onder andere ook antieke klepbanken, speeldozen en jukeboxen. Naast antieke meubelen vindt u ook een groot assortiment nieuwe meubelen. Denk hierbij aan prachtige klepbanken, nieuwe eetkamertafels, maar ook nieuwe kasten. Wanneer u op zoek bent naar professionele inrichting, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we voor horecaondernemers ook een groot scala aan meubelen. In onze winkel vindt u namelijk tientallen verschillende barmeubelen zoals barkrukken en horecaverlichting. Heeft u een winkel? Neem dan eens een kijkje tussen onze meubels voor winkelinrichting.

Veelgestelde vragen

Ik wil een Biedermeier kast kopen, waar moet ik op letten?

Voordat onze biedermeier kasten in de verkoop gaan, zijn deze uitvoerig gecontroleerd op eventuele beschadigingen en worden ze zonodig professioneel gerestaureerd.

Wat zijn de kenmerken van een Biedermeier kast?

Biedermeier kasten zijn te herkennen door afgeronde hoeken en sierlijke elementen in bijvoorbeeld de vorm van een bloem.

Moet ik de Biedermeier kast op een speciale manier onderhouden & schoonmaken?

Onze kasten worden professioneel gerestaureerd en eventueel in de was of lak gezet waardoor deze geen tot weinig onderhoud nodig hebben.

Ik wil de Biedermeier kast graag eerst bekijken voor aankoop, is dit mogelijk?

Ja, het is mogelijk om de Biedermeier kasten te komen bekijken in onze 8000 vierkante meter grote winkel en showroom.