Biedermeier tafels

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Bent u op zoek naar een prachtige Biedermeier tafel?

Bij Nostalgiepalast vindt u een grote collectie prachtige Biedermeier tafels. We hebben jarenlange ervaring met het opkopen, restaureren en het  verkopen van biedermeier tafels. In onze 8000 vierkante meter grote winkel in Nordhorn vindt u deze tafels en nog veel meer. Van tafels en stoelen, naar bars tot winkelinrichting: Nostalgiepalast heeft het allemaal.

Wat is een Biedermeier tafel?

U heeft wellicht al wel eens vaker van de term Biedermeier gehoord. Maar weet u ook waar het vandaan komt? De Biedermeier beweging is ontstaan uit een verlangen naar een rustigere periode na twee decennia rumoer en de revolutie van 1848. In deze periode wordt de empirestijl veel ingezet, een erg bombastische stijl en erg overladen met goud, geïnspireerd door de Romeinen. Men was toe aan een huiselijker, vriendelijkere stijl waardoor de Biedermeier stijl is ontstaan. Een mooie tegenstelling die te zien is dat in de empirestijl veelal zwaarden als stijlelementen werden gebruikt. In de Biedermeier werden deze vervangen door bijvoorbeeld bloemen en zwanen.

Wat gebeurt er wanneer wij een Biedermeier tafel binnenkrijgen?

Wanneer wij deze tafels binnenkrijgen, controleren wij deze volledig op bijvoorbeeld beschadigingen, eventuele scheurtjes in het hout en uiteraard de verf of lak die erop zit. In onze werkplaats hebben wij professionele restaurateurs die jarenlange ervaring hebben met het behandelen van antieke meubelen. Uw biedermeier tafel komt altijd eerst door onze werkplaats. We restaureren uw antieke tafel volledig met de hand, een zeer traditionele manier van werken dus. Het scherpe oog van onze werknemers zal ervoor zorgen dat er geen gebrek doorheen kan komen.

Het vervoeren van uw Biedermeier tafel

Wanneer u over mocht gaan tot aankoop, dan zorgen wij ervoor dat uw antieke biedermeier tafel een laatste keer gecontroleerd wordt alvorens we deze zorgvuldig in gaan pakken. We hebben eigen vrachtwagens en eigen chauffeurs. Zij weten exact hoe zij antieke meubels in moeten pakken en vervoeren. Dit zorgt ervoor dat uw biedermeier tafel zonder beschadigingen bij u aankomt.

Nog veel meer dan enkel Biedermeier tafels

Bij Nostalgiepalast vindt u nog veel meer dan enkel Biedermeier tafels. Al meer dan 30 jaar zijn wij specialist in de handel van antieke meubelen. Door de jaren heen hebben wij een scherp oog ontwikkeld om de meest mooie antieke meubels voor u te vinden. Uiteraard bestaan er nog veel meer antieke meubelen. Hieronder vindt u een kleine selectie van de meubels die u op onze website en in onze winkel/showroom te vinden zijn:

Naast deze specifieke productcategorieën hebben we ook een indeling gemaakt van de verschillende stijlen die we aanbieden in onze webshop en in onze winkel. Ook hier een kleine greep uit deze verschillende stijlen:

Ook deze meubels staan opgesteld in onze winkel. We hebben zelfs een themakamer geheel geweid aan onze barokmeubelen.

Veelgestelde vragen

Wat maakt een Biedermeier tafel zo uniek?

Biedermeier tafels hebben unieke kenmerken als afgeronde hoeken en details in de vorm van bloemen.

Hoe kan je een Biedermeier tafel het beste onderhouden?

Biedermeier tafels zijn voorzien van een mooi laklaag en hebben daardoor geen onderhoud nodig. Zorg er enkel voor dat bijvoorbeeld gemorst drinken snel opgeruimd wordt, anders kan dit vlekken veroorzaken.

Is het mogelijk om de Biedermeier tafel in een showroom te komen bekijken?

Ja, het is mogelijk om verschillende Biedermeier tafels 7 dagen in de week te komen bekijken in onze showroom c.q. winkel.

Een Biedermeier tafel kan vrij groot zijn, wat voor invloed heeft dit op de verzendkosten?

We bieden bij producten die u kunt bestellen in onze webshop gratis verzendkosten, ongeacht de grootte van de tafel.